Marien van Roekel
Marien van Roekel Theo Beumer

Advendo’57 blijft op nul staan

9 oktober 2021 om 19:00 Voetbal

EDERVEEN Wij hebben verschrikkelijk veel pech gehad. Ik kan de jongens ook niets verwijten. Advendo was grotendeels heer en meester. En als je dan toch met 2-1 van Veenendaal verliest, is dat heel zuur’’, stelde Jan Fluit.

,,Typerend was een situatie halverwege de tweede helft. Luc Goudsblom leek de 2-2 te scoren. De scheidsrechter keurde het doelpunt op advies van de assistent scheidsrechter van Veenendaal af. Volgens toeschouwers die op een lijn stonden, was het op vier meter na geen buitenspel’’, baalde de trainer.

,,Het eerste kwartier waren wij al de bovenliggende partij. Alleen Luc Goudsblom, Marien van Roekel en Jordi Koudijs verzuimden de kansen te benutten. En vervolgens speelt Dick van Heerdt de bal zomaar in de voeten van een tegenstander (Wout Jan van der Kleut), en sta je met 1-0 achter. Kort daarna stonden wij bij een dieptepass niet goed, en maakte Veenendaal de 2-0.’’ Alfred van Doorn was de schutter.

,,Dat was wel een klap. Dan moet je eerst het zaakje bij elkaar rapen. Dat lukte. Waar het tot de rust gelijkwaardig was, waren wij daarna heer en meester. Marien van Roekel bracht een minuut of zeven na rust de stand op 2-1. Na dat ontzettend zure moment van de afgekeurde 2-2, gingen wij 1 op 1 spelen. De ingevallen Martijn van den Dikkenberg en Dejan Knevel zagen kopballen in de kruising schitterend gestopt worden door doelman Guido Prins. Dat gebeurde ook nog bij een poging van Mark van Kessel. Typerend was dat onze doelman Ewald van Manen niets te doen had.’’

,,Al met al doodzonde. We vergeten onszelf te belonen. Het was onze beste wedstrijd tot nog toe. Als wij zo blijven spelen, kunnen de punten niet uitblijven’’, sluit Jan Fluit af. De eerste kans van de hatelijke nul af te komen is zaterdag op eigen veld tegen Rood Wit.