Afbeelding
Eigen foto

‘Titel lijkt mij iets te veel van het goede’

17 juni 2021 om 09:02 Voetbal

BARNEVELD Nederland telt inmiddels bijna 17 miljoen bondscoaches. In deze rubriek komen de ‘beste Barneveldse bondscoaches’ aan het woord. Vandaag Hugo van Woudenberg (42) uit Barneveld, trainer van korfbalclub Dindoa.

Wat zou u als bondscoach anders doen dan Frank de Boer?
Ik zou ook met twee spitsen spelen, maar dan met Donyell Malen en Memphis Depay en niet met Wout Weghorst. Daarnaast had ik Jasper Cillessen bij de selectie gehouden. Hij had ook in de basis kunnen staan. Ik vind hem de beste keeper.

Wat verwacht u van het Nederlands elftal op het EK 2020?
Best moeilijk. Ik heb niet een heel goed gevoel. Nederland heeft wel een paar leuke spelers, maar ik schat ze niet super hoog in. Zondag was een leuke en prima wedstrijd. De voorsprong werd wel snel en makkelijk weggeven. Als je niet doorgaat in deze poule dan wordt het nooit meer iets. Dat is echter geen probleem denk ik. Ik denk dat Oranje de kwartfinales kan halen en met een beetje geluk misschien ook wel de halve finale. Maar de Europese titel lijkt me iets te veel van het goede.

Wie is uw favoriete speler van Oranje?
Eigenlijk Virgil van Dijk. Dat vind ik een ongelooflijk goede voetballer. Daarnaast is hij sympathiek en heeft een natuurlijke uitstraling van een echte leider. Ook ben ik fan van Georginio Wijnaldum. Hij komt altijd leuk en vriendelijk over. Ik hoor nooit iets negatiefs over hem.

Welke speler mist u in de selectie van Nederland?
Jasper Cillessen natuurlijk. Verder vind ik het een logische selectie. Ik heb geen hele gekke dingen ontdekt.

Wat is uw verwachting van het duel tussen Nederland en Oostenrijk?
Ik denk dat op papier Nederland de sterkste is. Als Nederland wint zijn ze al door naar de volgende ronde. Maar ik verwacht een wedstrijd die eindigt in 1-1. Ik ben bang dat er nogal wat verval in de ploeg zit. Ik hoop dat ze stabieler worden. Na het goede optreden tegen Oekraine kan nu zo maar iets minder zijn. Daarom denk ik dat het 1-1 wordt.

Wat is uw opstelling voor het komende duel van Oranje?
Ik zou spelen met Stekelenburg op doel. In de verdediging keert Matthijs de Ligt weer terug en vormt het centrum met Stefan de Vrij. Denzel Dumfries en Daley Blind zijn de backs. Op het middenveld staan Frenkie de Jong, Wijnaldum, Ryan Gravenberch en ook Steven Berghuis. In de aanval kies ik dan voor Malen en Depay.

Wie wordt Europees kampioen en wie zijn de overige drie favorieten voor de titel.
Frankrijk vind ik de sterkste, maar daar schijnt het intern niet helemaal goed te zitten. Ook Duitsland is voor mij een favoriet. Portugal en Engeland zie ik als de grootste outsiders.

Iemand aanmelden voor deze rubriek? Mail b.kamphorst@bdu.nl

advertentie
advertentie