Max Degenaar (nummer 10)
Max Degenaar (nummer 10) Theo Beumer

Max Degenaar bezorgt Lunteren driepunter

19 september 2020 om 18:51 Voetbal

LUNTEREN Lunteren kende een goede start. Het doelpunt van Max Degenaar, vier minuten in extra tijd, bezorgde de thuisploeg een driepunter tegen AVW’66: 3-1.

,,Een heel lekker gevoel’’, reageerde Dennis van den Berg. ,,Wij kennen onze plek dit seizoen in de tweede klasse. Dat is handhaven. Als je dan direct de eerste wedstrijd wint, geeft dat een boost.’’

,,Omdat AVW nog een paar sterkhouders vanwege een schorsing mistte, troffen wij hen op een goed moment. Hoewel ook Jeffrey Pater (verstandskies) en Kevin Hazeleger (lies) bij ons niet van de partij waren’’, liet de Lunteren-trainer weten.

,,De eerste helft was goed van onze kant. Wij kregen de ruimte onder hun druk uit te voetballen. Via Thom Rijnders en een ingestudeerde corner van Max Degenaar, die al dan niet met de hand werd gestopt, waren er kansen van onze kant.’’

,,Halverwege het tweede bedrijf, kwamen wij verdiend op voorsprong. Een aanval uit het boekje. Een voorzet van Max Degenaar, werd door Thom Rijnders binnen getikt.’’

,,Ik was eerlijk gezegd geen moment bang dat het verkeerd zou aflopen. Toch kreeg AVW een grote kans na die 1-0. Een uit een vrije trap, vergaten wij een speler te dekken. Dat betekende de 1-1. Daar hadden we net wat slimmer moeten zijn. Een leermoment’’, oordeelde Van den Berg.

,,Eerlijk gezegd kwamen wij met een bal op de paal en op de kruising nog even goed weg. En dan al een stuk in extra tijd zorgde Martijn Goor met een goede actie, dat de bal bij Max Degenaar kwam. Die liep op een voor hem typerende naar binnen, om met rechts in de bovenhoek te schieten. Omdat er nog drie minuten bijkwamen, was het nog even billen knijpen. Maar gelukkig bleef die 2-1 in stand. Een overwinning op basis van strijd en wedstrijdinstelling’’, concludeerde Dennis van den Berg.

Komende week is er de uitwedstrijd bij ASV Dronten. Dat verloor met 1-0 bij Veensche Boys door een doelpunt van oud-Lunteraan Tom Cozijnsen.