Afbeelding
Archief BDUmedia

KNVB gaat vijf nieuwe spelregels testen

5 maart 2020 om 21:14 Voetbal

BARNEVELD (ANP) Voetbalbond KNVB gaat de komende jaren vijf nieuwe spelregels testen. Het gaat om tijdstraffen, de self-pass, intrappen in plaats van ingooien, een ongelimiteerd aantal wissels en zuivere speeltijd. De regels zullen in jeugdafdelingen worden uitgeprobeerd. Dat zei secretaris-generaal Gijs de Jong van de Nederlandse voetbalbond.

,,We hebben er met verschillende doelgroepen, zoals coaches, fans, spelers en jeugd, over gesproken en eigenlijk kwamen we iedere keer op deze vijf punten", liet De Jong weten. ,,Snelle, urban sports zijn in opkomst. Komende zomer zijn skateboarden en 3-tegen-3 basketbal ook olympische sporten. Daarnaast hebben we concurrentie van esports. De vraag die we onszelf moeten blijven stellen is: 'hoe hou je voetbal interessant?'. Elf tegen elf op een veld van 105 bij 68 meter vinden wij leuk, maar in de toekomst is dit voor jongeren misschien anders."

De Jong: ,,Daarom willen we eens gaan kijken of we met andere regels kunnen testen. Daarbij gaan we wel goed kijken wat we waar doen. Bijvoorbeeld bij de jeugd tot en met Onder 19, of in het recreatieve voetbal of sommige dingen misschien zelfs op termijn in een bekercompetitie. Die discussie willen we aanzwengelen, zodat we actief werken aan het 'future proof' houden van ons voetbal. Ook in 2050 moet voetbal nog populair zijn."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie