Jacco Meurs zag zijn ploeg voor het eerst deze competitie verliezen.
Jacco Meurs zag zijn ploeg voor het eerst deze competitie verliezen. Bram van den Heuvel

Achterveld stelt teleur door te verliezen van Wasmeer

2 november 2019 om 20:22 Voetbal

ACHTERVELD Ook Achterveld weet weer wat verliezen is. De laatste competitienederlaag dateerde van 11 mei dit jaar. Van de acht wedstrijden die volgden werden er zes gewonnen. De verwachting was dat dat ook zou gebeuren tegen Wasmeer, maar dat gebeurde niet. In Hilversum speelde de vierdeklasser heel matig en keek nog voor rust tegen een 2-0 achterstand aan. ,,Zij schakelden twee keer heel goed om na balverlies van ons'', zag Jacco Meurs. ,,We speelden ze daarmee bovendien in de kaart, nu konden ze lekker afwachten en met hun snelle mensen voorin loeren op de counter."
Na rust ging de koploper op zoek naar de aansluitingstreffer. Mark de Ridder kreeg een goede kans, maar kwam niet tot scoren. Daarna zakte Achterveld weer weg en werd het zelfs nog 3-0. ,,Collectief was het onder de maat'', mopperde Meurs. ,,Zij deden het heel slim en wij hebben daar niet goed op gereageerd. Al hadden we ook wel de pech dat hun eerste twee kansen meteen een doelpunt opleverden." Achterveld staat nog steeds bovenaan, maar dat beeld is vertekend omdat de concurrenten een of twee wedstrijden minder gespeeld hebben.