Afbeelding
Archief BDU Media

Scherpenzeel klopt SDVB in bekerduel

1 september 2019 om 18:38 Voetbal

SCHERPENZEEL De bekerderby tussen Scherpenzeel en SDV Barneveld heeft een duidelijke winnaar opgeleverd. Na een 1-1 ruststand won de thuisploeg uiteindelijk met 4-1.

Beide ploegen beschouwen het districtsbekertoernooi als onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ,,Maar we nemen het wel serieus. We willen de poulefase door en liefst zo ver mogelijk komen. Het is tenslotte een prijs", verwoordt Jürgen Schefczyk, die bij Scherpenzeel zijn vuurdoop beleefde. De nieuwe trainer stond voor het eerst aan het roer in een officiële wedstrijd.

Die kennismaking leverde gemengde gevoelens op. Over het eerste bedrijf was Schefczyk niet tevreden. ,,We schoten nog wel uit de startblokken en scoorden na drie minuten al 1-0, maar in de rest van de eerste helft hadden we geen grip op SDVB. De organisatie was niet goed. Coen (Uyterwaal, red) heeft ons bij verschillende kansen op de been gehouden." Overigens liet Scherpenzeel zich in aanvallend opzicht ook niet onbetuigd. Schefczyk: ,,Als het 3-5 bij rust had gestaan, was dat niet onterecht geweest. Het was een heel open wedstrijd."

BESLIST Bij rust stond het 1-1. De vroege goal van Ismail Ouaddouh werd weggepoetst door Luuc Knul, nieuwkomer bij SDVB. Johan de Man, trainer van SDVB, was niet te spreken over de ruststand. ,,Toen had de wedstrijd al beslist moeten zijn. We deden Scherpenzeel veel pijn in de as. Met onze lopende mensen hadden ze veel moeite", zag de oefenmeester die baalde dat het bij slechts één treffer bleef. ,,We deden Scherpenzeel pijn, maar toch ook weer niet."

Na rust deed Scherpenzeel snel goede zaken. Ali Edan stelde eerst Marien van Roekel en daarna Ouaddouh om te scoren: 3-1. ,,We hadden tactisch wat omzettingen gedaan en probeerden compacter te spelen. De tweede helft hadden we volledige controle, ook geholpen door die snelle doelpunten", analyseert Schefczyk. Collega De Man benadrukt vooral het falen van zijn elftal. ,,We verzaakten bij de 2-1 en 3-1. Over de manier waarop we de doelpunten weggaven ben ik best boos geworden." Uiteindelijk werd het ook nog 4-1. Nu was Edan niet de aangever, maar de afmaker.

Scherpenzeel vervolgt zaterdag de bekercampagne met een uitduel in en tegen Hooglanderveen. SDVB treft dan Lunteren.