Kisporters in vol ornaat, rechts Harry van Schaik.
Kisporters in vol ornaat, rechts Harry van Schaik. Erik van 't Land

KISPORT is na 21 jaar ter ziele

12 april 2021 om 11:14 Vechtsporten

BARNEVELD De KISPORT Martial Academy is niet meer. Eigenaar Harry van Schaik heeft zijn boedel overgedragen en neemt afstand van de taekwondosport. ,,Corona heeft niet meegeholpen en ik ga met sportpensioen”, zo laat de sportschoolhouder weten.

Wegens het virus zag Van Schaik zich in 2020 al gedwongen afstand te doen van zijn eigen accommodatie aan de Plantagelaan. Hij ging verder in gymzaal De IJsvogel aan de Jacob Catsstraat. Dat kostte hem al een stukje ‘eigen identiteit’. ,,Ik heb daar drie maanden lesgegeven, maar nu liggen we door dat virus ook alweer maanden stil. Dat helpt allemaal niet mee. Ik ben daarna gaan nadenken over mijn sportieve toekomst en ben tot de conclusie gekomen dat het voor mij als sportschoolhouder mooi is geweest, ik ga zogezegd met sportpensioen en ga nadenken over wat ik wil in de toekomst.” Hij bestrijdt dat er financiële rompslomp is of dat er andere redenen ten grondslag liggen aan zijn overdracht. ,,De nieuwe generatie gaat het doen en de lessen gaan gewoon door via Opus Martial Art in Barneveld met Kristan van Hierden en René en Dominique Surquin. Verder gaan we - zonder mij althans - verder in Voorthuizen en Kootwijkerbroek met de van oorsprong Zwolse sportschool Joong-gun. Voor alle duidelijkheid; deze scholen zijn volledig zelfstandig en hebben de locaties in eigen beheer. KISPORT sluit haar deuren en ik kan met trots zeggen dat taekwondo veilig is voor de volgende generaties.”

TROTS Van Schaik wil van geen negativisme weten. ,,Ik ben trots dat ik dit 21 jaar heb mogen doen, laat ik het de tand des tijds noemen dat ik er nu mee ophoud. In al die jaren heb ik zoveel plezier aan de sport mogen beleven, verder ben ik trots dat oud-leerlingen in de persoon van Kristan, René en Dominique én dus vele anderen het van mij overnemen. Ik ga me richten op het gezin en andere dingen.” Dat vereist enige uitleg. ,,Dit snap ik maar daarmee wil ik nog niet naar buiten treden; ik ben 54 jaar en ga geen actieve rol meer vervullen bij KISPORT of Opus. Ik heb vertrouwen in mijn opvolgers.” Wat gaat hij nu als eerste doen? ,,Ik denk mijn hardloopschoenen pakken, die coronakilo’s moeten er toch een keer af. Daar ga ik maar mee beginnen...”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie