Daan de Vries in actie in Oss. De Lunteraan werd Brabants kampioen.
Daan de Vries in actie in Oss. De Lunteraan werd Brabants kampioen. Astrid Fotogafie

Flying Biker Daan de Vries uit Lunteren ‘Brabants kampioen’

Overig

KOOTWIJKERBROEK Daan de Vries uit Lunteren heeft afgelopen zaterdag van zich doen spreken op het Brabants Kampioenschap in Oss. De talentvolle fietscrosser van Flying Bikes won.

Dit weekend werden er twee wedstrijden gereden door de BMX-talenten van de Kootwijkerbroekse sportclub. Op zaterdag waren de rijders paraat op de baan van de FCC Oss. De 11-jarige Daan de Vries, die al meerdere titels op zak heeft, was in topvorm. Hij wist alle manches inclusief de finales te winnen en ging naar huis met de titel. ,,Een fantastisch resultaat om het provinciale kampioenschap te starten dit seizoen”, aldus de club. 

NIEUWE GEZICHTEN Verder was er een aantal nieuwe gezichten. De jonge debutant Tim Rozendaal reed zijn eerste wedstrijden en bleek meteen een behoorlijke concurrent voor de 7-jarige Finn van El, die vorig seizoen ook een titel in de wacht wist te slepen. In de klasse jongens 6/7 jaar eindigde Rozendaal als zesde voor Van El die de achtste plaats behaalde. Niek Gottmer en Senn van Roekel - eveneens twee jonge debutanten in deze klasse - reden uitstekende manches maar eindigden wel net buiten het podium. ,,Prachtig om te zien hoe snel deze jonge talenten zich ontwikkelen binnen de sport”, aldus het persbericht van de Flying Bikes. Bij de jongens van 9 jaar was Mees Timmers in goede vorm. Hij eindigde op een derde plaats en mocht eveneens een bokaal mee naar huis nemen. Jack Vaarkamp, die net weer gestart is met een comeback, wist één manche te winnen en bereikte de halve finales met achter hem Collin Arendshorst die derde in zijn eigen manche werd. De 10-jarige Job van Miltenburg kon ook tevreden terugkijken op zijn plek in de halve finale. ,,Bij de jongens van 12 jaar was Rudi Vaarkamp een lust voor het oog. Met zijn prachtige techniek en snelheid veroverde hij de achtste plaats.” De 13-jarige Johan van Beek kwam ten val. Met een blessure en een krachtig staaltje doorzettingsvermogen reed hij de wedstrijd toch nog uit. Dit overkwam ook de 16-jarige Milan Ouwendorp die al twee van de drie manches op zijn naam wist te schrijven en tevens op weg was naar een titel. Na een razendsnelle start in de finale ging hij echter onderuit. Hij werd uiteindelijk achtste. Celine van Beek liet opnieuw zien bij de meisjes van 11 jaar hoeveel talent zij bezit. Stabiele manches en een uitstekende finale leverden haar een derde plaats op. Anne Claire Romijnsen ging naar huis met een vijfde plaats bij de meisjes van 12 jaar.  

KLETSNAT Bij de Top Competitie in Zwanenburg was het een kletsnatte dag voor de rijders. Het was glibberen en glijden. Al snel veranderde de baan in een grote modderpoel. De meeste rijders van de Flying Bikes - Noud Hagen (9 jaar), Luc Jacobs (10), Milou Hagen (11), Sam Hagen (13), Bjorn Broekhuis (15), Milan Ouwendorp (16) en Rik Ouwendorp (klasse elite) - hadden enkele manches gereden met zeer goede resultaten waarop de organisatie besloot de wedstrijd af te breken in verband met een defect starthek en de conditie van de baan. ,,Hopelijk dat de tot dan toe behaalde scores meetellen in hun ranking binnen het klassement”, zo keek Flying Bikes vooruit.

advertentie
advertentie