Guus Klinker stijlvol in actie bij het WK.
Guus Klinker stijlvol in actie bij het WK. Nico van Dartel

Ereplaatsen voor Flying Bikers op WK in Nantes

Overig

KOOTWIJKERBROEK Bij het wereldkampioenschap BMX in het Franse Nantes hebben de deelnemende Flying Bikers uit Kootwijkerbroek diverse ereplaatsen in de wacht kunnen slepen. Er waren volgens de club ‘veel rijders’ die in Kootwijkerbroek trainen, aanwezig.

Voor onder anderen Noud en Milou Hagen was het hun eerste wereldkampioenschap en Milou wist het in de klasse girls 11 jaar tot een achtste finale te schoppen. Noud kwam in de boys 9 jaar niet verder dan de manches. Bij de boys 10 jaar redde Luc Jacobs het ook niet om door het sterke deelnemersveld te komen en strandde hij in de manches. Naël Mudde had meer verwacht van zijn WK in de boys 12 jaar en reed 4, 5, 5 in zijn manches. Bjorn Broekhuis moest het in het deelnemersveld van de boys 16 jaar opnemen tegen krachtige mannen en reed 8, 8, 5 in de manches.

Anne-Claire Romijnsen reed naast haar 20 inch-fiets ook de cruiserklasse girls 13 tot 16 jaar en ze werd nummer 26 van de wereld. In haar eigen klasse girls 13 werd ze zesde in de achtste finale. Cruiser Anita Kok reed volgens de club ‘een fantastisch WK’, zij werd vijftiende van de wereld. 

Broer en zus Milan en Meredith van de Haar, die sinds kort trainen bij de Flying Bikes, kwamen ook in actie. Meredith pakte brons. Milan werd 5e in de achtste finale. Guus Klinker, wereldkampioen van 2019, kwam terug van een zware blessure maar kon het niet evenaren. De achtste finale was ook voor hem het eindstation. Anne Bos reeds bij de girls 16 jaar sterke ritten en wist voor het eerst een WK-finale te halen en werd zesde van de wereld.

advertentie
advertentie