Het Topteam van B.I.O.S. is kampioen en promoveert naar de Eredivisie.
Het Topteam van B.I.O.S. is kampioen en promoveert naar de Eredivisie. B.I.O.S.

Biljarters B.I.O.S. promoveren naar Eredivisie

21 juni 2022 om 11:47 Overig

BARNEVELD Het eerste team van biljartvereniging B.I.OS is gepromoveerd van de Eerste Divisie naar de Eredivisie. Met nog één duel te spelen zijn de Barnevelders al zeker van promotie naar het hoogste niveau. In de Eredivisie spelen diverse professionals, zoals bijvoorbeeld Jean-Paul de Bruyn, ex-wereldkampioen bandstoten. Het Barneveldse team kan de borst natmaken voor de duels tegen de professionele teams.


Het topteam B.I.O.S., dat met ruime voorsprong kampioen van de Eerste Divisie werd, gaat de Eredivisie in met de volgende spelers: Erik van der Linden, Gert van Beek, Henny de Heus en drie spelers uit Duitsland. Hoewel Van der Linden het afgelopen seizoen hoofdzakelijk de kaderpartijen voor zijn rekening nam, heeft hij ook enkele librewedstrijden gespeeld. Ongetraind in het libre heeft hij het gepresteerd op de match(grote)tafel een gemiddelde te spelen van boven de honderd caramboles per beurt.
In tegenstelling tot de Eerste Divisie komt het librespel in de Eredivisie te vervallen. De wedstrijden bestaan dan uit de spelsoorten ankerkader 47/2, 71/2 en bandstoten. Het team wil zich nog wel versterken met een kaderspeler.  Ze zijn al in een vergevorderd stadium een speler aan te trekken. Gert van Beek gaat het bandstoten voor zijn rekening nemen en de kaderpartijen worden met roulerende spelers gespeeld.  

Biljartvereniging B.I.O.S. kan terugkijken op een ‘zeer geslaagd seizoen’. Belangstellenden kunnen het Topteam zaterdag aan het werk in het biljarthome aan de Schoutenstraat 88-C (achter de cafetaria). De wedstrijden beginnen om 11.00 uur.

advertentie
advertentie
advertentie