Tony Huijgen (links) is maar wat trots op de padelbanen die op De Harremaat verrijzen komende maand.
Tony Huijgen (links) is maar wat trots op de padelbanen die op De Harremaat verrijzen komende maand. foto van 't Land

‘Een mijlpaal voor de club deze padelbanen bij De Harremaat’

Overig

VOORTHUIZEN Het wordt een mijlpaal voor de club genoemd en dat is het eigenlijk ook. Vanaf juni beschikt Tennisclub De Harremaat in Voorthuizen over twee gloednieuwe padelbanen. Daarmee de landelijke trend volgend van deze nog altijd in populariteit stijgende ‘nieuwe’ sport. ,,We gaan voor ledenstijging én losse boekingen.”

Het aantal padelbanen in het land blijft dus maar stijgen, ook hier in de regio, zo stipt voorzitter Tony Huijgen (57) aan. ,,En ja, dit is voor De Harremaat best een mijlpaal. De sport is nog altijd aan het exploderen in het hele land. En bijvoorbeeld in Nijkerk is er vorig jaar al een derde baan bijgekomen en datzelfde geldt voor Barneveld. Wij in Voorthuizen willen zeker niet achterblijven.” 

POPULARITEIT Dit heeft ook te maken met de populariteit van de sport in de Randstad én het feit dat er veel campings in de buurt van Voorthuizen zijn. Dat behoeft uitleg. ,,Wij gaan met De Harremaat voor uitbreiding van ons ledental - dat ligt nu nog altijd rond de 200 - en dat kunnen we zeker realiseren met de padelbanen. Verder gaan we ook voor losse boekingen en daar helpt de aanwezigheid van vele campinggasten in de buurt ook zeker aan mee. En ik kan je melden dat het nabijgelegen Ackersate heel blij was met ons initiatief. Die camping verzorgt al de verhuur van onze tennisbanen en gaat ons ook meehelpen met het reserveren van de padelbanen. ‘Liever vandaag nog dan morgen’, zo zeiden ze tegen ons. Op de campings in Voorthuizen komen veel mensen uit de Randstad en velen spelen daar padel. Het zou dus mooi zijn als ze de weg naar De Harremaat weten te vinden.”

NOVEMBER De komst van de padelbanen kreeg afgelopen november zijn beslag. Die maand stond er namelijk een ledenvergadering op de rol. Huijgen: ,,Die ging puur over de komst van de twee padelbanen en na unanieme instemming was het een kwestie van de bouwvergunning regelen en de financiering. Dat is dus allemaal rond gekomen en de padelkooien zouden er - na februari - binnen drie tot vier maanden komen, uit Spanje. En wat ook belangrijk is, onze contributie blijft hetzelfde.”  In eerste instantie komen er dus twee, maar er is een uitbreidingsmogelijkheid naar vier. Huijgen: ,,De banen komen in plaats van oude tennisbanen, de bedoeling is dat de zogenoemde ‘softe opening’ rond Pinksteren plaatsvindt, in het eerste weekend van juni dus.” De officiële opening zou dan op 25 juni zijn. ,,Daar koersen we zeker op aan. Maar rond Pinksteren kunnen onze leden dus al spelen.” Een winstoogmerk is er uiteraard niet bij een vereniging als die van TC De Harremaat, maar uit de kosten dienen ze toch wel te komen. ,,Daar hebben we alle vertrouwen in.” En gaat de voorzitter zelf ook een balletje slaan op de nieuwbakken padelbanen aan de Harremaatweg? ,,Jazeker, dat ben ik absoluut van plan. Ik ga het naast het tennis doen.” En over de manier van reserveren van losse banen hoeven de liefhebbers zich geen zorgen te maken. Huijgen tot slot: ,,Daar is de KNLTB ‘meet and play-app’ voor. Iedereen is dus vanaf komende maand welkom.”

Jurre Jochemsen

advertentie