Vanaf links het bestuur met Peter de Bliek, Nico Jansen en Harold van Hunen.
Vanaf links het bestuur met Peter de Bliek, Nico Jansen en Harold van Hunen. Stichting Rolstoeltennis

Barneveld Open morgen van start

2 september 2021 om 12:19 Overig

BARNEVELD ,,Dit toernooi organiseren verveelt nooit, wij als organisatie zijn ‘still going strong’ vind ik.” Peter de Bliek kijkt - samen met zijn mede-organisatoren Nico Janssen en Harold van Hunen - vol genoegen vooruit op het 14e Barneveld Open voor rolstoeltennissers. ,,Het is alleen wel jammer dat er wat minder animo is dan vorig jaar.” 

In totaal veertig rolstoeltennissers uit het hele land doen vanaf morgen tot en met zondag een gooi naar de prijzen. ,,Dat aantal valt tegen, zo eerlijk wil ik tegen je zijn. Juist omdat we vorig jaar een stijgende lijn te pakken hadden, van 45 naar 55. Toen had dat nog te maken met het mindere aantal toernooien dat wegens corona werd georganiseerd. Naar de reden van de terugval nu, is het voor ons puur gissen. We waren wel heel actief met het werven, maar uiteindelijk is het dus gebleven bij in totaal veertig spelers.” De Bliek ziet echter genoeg reden optimistisch te zijn. ,,Ja, dat heeft dan weer puur te maken met het weer. Vorig jaar hadden we veel regen en moesten we van van de acht buitenbanen uitwijken naar de vier banen binnen en dat was even omschakelen natuurlijk. Nu zijn de weersverwachtingen gelukkig heel positief.” 

RANKING Het toernooi telt mee voor de ranking van de rolstoeltennissers bij de KNLTB, de Koninklijke Nederlandse Tennis Bond. Er zijn als altijd diverse categorieën, de single, de dubbel en de mix. De hoogste klasse is de zogeheten main draw. 

Vrijdagmiddag 14.00 uur is de opening van het toernooi met medewerking van sponsor Stuurman Sport. Erik Stuurman is oud-olympiër en heeft vroeger nog brons behaald op de Paralympics, die momenteel overigens ook bezig zijn. Dat heeft ook weer zijn weerslag op deelname van sommige trouwe deelnemers. ,,Zeg dat”, vervolgt De Bliek. ,,Om het hoge niveau van ons toernooi aan te geven is het zo dat de winnaar van vorig jaar in Barneveld, Carlos Anker nu in Tokio is voor de Paralympics. Dat zegt wel wat natuurlijk. Ook een andere deelnemer, Niels Vink, is nu in Japan. En alsof dit nog niet genoeg is, Ilse van de Burgwal is in Tokio als coach van een paralympisch badmintonster.”

De Bliek wil het rolstoelverhaal in Barneveld ook graag in een breder perspectief plaatsen. ,,We zijn bij LTC Barneveld blij met twee nieuwe leden die we erbij hebben. Chantal Elbertsen uit Wekerom en Sophie Petersen uit Nijkerk zijn dat; grappig is dat Chantal in eerste instantie niet eens van het bestaan van het rolstoeltennis in Barneveld afwist. Daar is nu dus gelukkig verandering in gekomen. Verder zijn ook Henri van Silfhout en Donna Jansen erbij gekomen.”

Terug naar het toernooi en de organisatie. De Bliek is er namelijk al vanaf het allereerste begin bij. ,,Wij als bestuur van dit toernooi zijn inderdaad ‘still going strong’. Het organiseren van dit toernooi verveelt gewoon nooit en we doen het met zijn allen. Voor Nico wordt het ook alweer zijn tiende keer en Harold is er voor de derde keer bij. We werken goed samen, vooral aan de hand van het draaiboek, en kijken er naar uit.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie