DWS-Reehorst'45
DWS-Reehorst'45 Erik Terpstra

DWS eervol onderuit tegen koploper

8 oktober 2022 om 19:49 Korfbal

KOOTWIJKERBROEK Ondanks een 18-21 nederlaag tegen Reehorst’45 kan DWS met een positief gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen. De ploeg van trainer Jaap Jochems kende een moeizame start maar wist de bezoekers uit Ede toch goed partij te bieden.

In de voorbereiding verloor DWS nog met forse cijfers van Reehorst’45, maar na een prachtige competitiestart met negen punten uit de eerste vijf duels stond er voor de korfballers uit Kootwijkerbroek een heuse topper op het programma. De bezoekers uit Ede waren nog ongeslagen en hadden met grote overwinningen veel indruk gemaakt. Op Sportpark DWS begon de thuisploeg wat aarzelend aan de wedstrijd en stond het halverwege de eerste helft dan ook op een 2-5 achterstand. Trainer Jochems: ,,Wij hadden ons tactisch wat aangepast aan Reehorst’45. Wij hebben geprobeerd wat te vertragen om het tempo uit de wedstrijd te halen en hun mindere schutters wat meer vrij gelaten. Na een kwartier kwamen we wat meer in de wedstrijd.”

DWS wist door het betere spel de achterstand binnen de perken te houden en ging met een 7-11 achterstand rusten. In de tweede helft bleef de thuisploeg in de wedstrijd, maar bleef de marge steeds drie punten. Jochems: ,,In de tweede helft hebben wij met Rens Bleijenberg en Joël Liefting twee spelers ingebracht, die eerder op de dag bij het tweede hadden laten zien in vorm te zijn. Ons tweede had ook van Reehorst’45 gewonnen, het is goed om te zien dat wij in de breedte heel veel mogelijkheden hebben. Helaas konden wij niet echt terug komen in de wedstrijd, Reehorst’45 bleef mee scoren. Maar wij kunnen heel tevreden zijn over onze prestatie tegen de aanstaande kampioen. Reehorst’45 is echt een ingespeeld team, maar voor ons was deze wedstrijd een prima meetmoment en het bewijs dat wij op de goede weg zijn.”

Ondanks de nederlaag blijft DWS tweede, een plek die recht geeft op promotie naar de tweede klasse. Gezien het competitieprogramma van de komende weken en de aanstaande ontmoeting tegen hekkensluiter SEV lijkt het waarschijnlijk dat DWS met goede papieren het eerste deel van de veldcompetitie zal afsluiten.

Doelpuntenmakers DWS: Job Schonewille 5, Marieke Meijer 4, Joël Liefting 3, Joël Lagerweij 2, Sabrina van den Brink 2, Rinske van den Brink 1 en Rens Bleijenberg 1.