Bertus van den Berkt (archieffoto) is de nieuwe voorzitter van ODIK.
Bertus van den Berkt (archieffoto) is de nieuwe voorzitter van ODIK. Pauw Media

ODIK heeft weer een voorzitter

29 oktober 2020 om 12:22 Korfbal

BARNEVELD ODIK heeft na lange tijd weer een voorzitter. Bertus van den Berkt is tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering benoemd tot de nieuwe voorzitter. Dat maakte de korfbalvereniging begin deze week bekend op haar website. Van den Berkt is in eerste instantie interim-voorzitter. In april 2021, tijdens de volgende algemene ledenvergadering, wordt de voorzitter officieel benoemd. De club benoemde ook een nieuwe voorzitter van de technische commissie. Dat wordt Herman van den Berkt.


RICHTLIJNEN De aanstelling van Bertus van de Berkt voldeed niet aan de richtlijnen van de club. ,,In de afgelopen weken kwamen gesprekken over de opvolging van bestuursleden in een stroomversnelling,’’ zo schrijft woordvoerder Rick Borkent op de website van de club. ,,Het was echter te laat om – zoals onze statuten voorschrijven – de kandidaten te presenteren en ruimte te bieden voor tegenkandidaten. Daarom gaan Herman en Bertus met instemming van de aanwezige leden nu ad-interim aan de slag.’’

Door de nieuwe coronamaatregelen mochten er, eerder deze maand, maar dertig leden fysiek aanwezig zijn bij de vergadering in de toneelzaal van de Veluwehal. Veel leden bleken bereid om via een videoverbinding live vanuit huis mee te kijken. Volgens ODIK verliep daardoor ,,alles keurig volgens de regels.’’
Gelegenheidsvoorzitter Mathijs Kroes fungeerde als spreekstalmeester, waarbij hij schakelde tussen vragen uit de zaal en chatberichten op zijn scherm.
In een korte terugblik bleek dat 2019 een meer dan behoorlijk jaar voor ODIK is geweest. ,,We vierden ons zestigjarig bestaan, onze hoofdmacht debuteerde in de Hoofdklasse en financieel ging het goed zodat penningmeester Joost van Dieën een klein plusje onder aan de streep kon melden,’’ aldus Kroes.
Volgens de bestuurders van ODIK wordt het dit jaar anders. ,,Vooral het feit dat de kantine wekenlang dicht moest, zal een strop zijn. Het is nog lastig in te schatten hoe groot de financiële tegenvaller uiteindelijk uitpakt, vertelde Van Dieën. ,,Gelukkig hebben we gezonde buffers en kan de vereniging tegen een stootje,’’ zo luidde zijn boodschap. ,,Wel zijn alvast aanvragen voor steunmaatregelen ingediend,’’ aldus de penningmeester.

‘JUISTE MAN’ Na een zoektocht van 1½ jaar was de benoeming van voorzitter Bertus van den Berkt en TC/voorzitter Herman van den Berkt een mooi ‘toetje’ van de bijeenkomst. ,,Bertus behoeft nauwelijks introductie,’’ zei Kroes. ,,Een oud-speler en oud-trainer. Gepokt en gemazeld als schoolbestuurder. Kortom: de juiste man op de juiste plaats voor ODIK.’’ De 66-jarige Van den Berkt is oud-directeur van de hervormde scholenstichting De Drieslag. In 2019 ging hij met pensioen en ontving hij van burgemeester Asje van Dijk een lintje voor zijn inzet voor ODIK.

In zijn korte speech sprak Bertus van den Berkt zijn waardering uit voor het zittende bestuur en kondigde aan dat hij wil werken aan ‘een vereniging waarin de lasten beter verdeeld zijn over meer schouders’.
Herman van den Berkt gaat 1 jaar aan de slag als TC-voorzitter en gaat zich onder andere richten op het aanbrengen van meer structuur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie