De organisatie met vanaf links Derck Kuijt, Jan Martijn van der Stouwe en Maarten Dijkman.
De organisatie met vanaf links Derck Kuijt, Jan Martijn van der Stouwe en Maarten Dijkman. Foto van 't Land

Organisatie Kippenren mag de wei in

8 april 2022 om 12:12 Atletiek

BARNEVELD ,,We kijken als organisatie reikhalzend uit naar dit eerste grote ‘event’ in Barneveld. Het is hopen op een superdag.” Jan Martijn van der Stouwe kijkt namens het bestuur vol genoegen vooruit op de Kippenren, het traditionele hardloopevenement dat morgen plaatsvindt. ,,Dit is een eervolle taak”, zegt hij lachend maar met een serieuze ondertoon.

De organisatie heeft er even op moeten wachten na twee coronajaren, maar morgen gaat het dan toch weer echt gebeuren. Honderden hardlopers gaan weer de strijd aan tegen de elementen. Voorzitter Van der Stouwe (37) is samen met Maarten Dijkman en Derck Kuijt actief als bestuurslid. Dit doet hij al enige jaren maar nu is er dus pas ‘de eerste keer’. ,,De Stichting Kippenren Barneveld wordt gevormd door leden van de Ronde Tafel en na drie jaar wordt dit altijd ververst. Nu mogen wij de kar trekken en we zijn blij dat er eindelijk weer een groot ‘event’ kan plaatsvinden.” Zelf loopt hij niet hard. ,,Nee, ik heb andere sporten en fitness liever én doe aan kitesurfen.”
Lange voorbereidingen zijn niet echt achter de rug. ,,We moesten al die tijd toch afwachten wanneer de lockdown eraf zou gaan. Sinds februari zijn we echt aan de slag gegaan om er morgen weer een mooi evenement van te maken.” De ondernemer - Van der Stouwe is eigenaar van de bedrijven Tast en Oryza - hoopt uiteraard op zoveel mogelijk lopers. Waar staat de teller op dit moment (vanmorgen rond half tien, JJ) op? ,,Dat zijn er tot nu toe in totaal 725”, aldus Van der Stouwe.

GOEDE DOEL Belangrijk is verder het goede doel, zoals te doen gebruikelijk. ,,We gaan dit jaar de samenwerking aan met de Voedselbank. Een deel van het geld gaat dus naar mensen die het niet zo breed hebben. Wij zitten nu al op het geweldige bedrag van 40.0000 euro.”

De 1/8 marathon (5,25 kilometer) van de Kippenren Barneveld start morgenmiddag om 14.00 uur. De 1/4 marathon (10,5 kilometer) gaat om 14.12 uur van start. Het parcours loopt door Barneveld met de start en finish op het Raadhuisplein. Daarvoor is de DOL FIJN Kuikenloop voor kinderen, vanaf 12.30 uur.


Inschrijven kan via de website inschrijven.nl.

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie