Lunchroom 'Hey Daar' nieuw in Barneveld

1 februari 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Na een wekenlange verbouwing opende lunchroom 'Hey Daar' vrijdagmorgen de deuren aan de Langstraat in Barneveld. De lunchroom is gevestigd op de locatie van De Straaljager. ,,We zetten een compleet nieuw concept neer", zeggen uitbaters Jos en Annelies Heij uit Veenendaal.

Ruim een half uur na de officiële opening door wethouder Gerard van den Hengel is het nog steeds een drukte van belang in de lunchroom. Ballonnen aan de deur accentueren de feestelijke sfeer. Jos en Annelies zijn zichtbaar trots op hun zaak. Eind vorig jaar namen ze De Straaljager over van Barnevelder Ab Schut. Na een periode van gewenning hebben ze inmiddels hun eigen stempel op de lunchroom gedrukt. Met een nieuwe naam en een nieuwe uitstraling. ,,We hebben een concept neergezet dat met de tijd meegaat", zegt Annelies. ,,Dat is onder meer te zien aan het moderne interieur. Alles is verbouwd, van het plafond tot de vloer." ,,Het is knus en gezellig", vult Jos aan. ,,Maar heeft het ook een open sfeer. We willen dan ook een breed publiek bedienen. Zowel binnen als buiten het toeristenseizoen."

De eigenaren denken al te weten welke gerechten de grote smaakmakers gaan worden. ,,Het broodje Langstraat, stokbrood met gekruid gehakt en gegratineerde kaas, was een succes en zal dat blijven", zegt Jos. ,,Maar we hebben onze kaart ook aangepast. Samen met bakker Van der Veer hebben we bijvoorbeeld een eigen boerenbrood ontwikkeld. Zowel wit als bruin. Erg lekker in combinatie met onze eigen b0ourgondische kroket, beenham of een uit- smijter. Ook leggen we wat meer nadruk op verse vleesgerechten zoals carpaccio." ,,Op reservering verzorgen we ook high tea's", vult Annelies aan.

Lody Willemsen schuift bij het gesprek aan. Hij heeft in opdracht van de eigenaren het concept van 'Hey Daar' ontwikkeld. ,,In 'Hey Daar' worden de naam Heij en de gezellige sfeer verenigd", zegt Willemsen. ,,Het is niet alleen een woordspeling. Met de onderkop 'Jij hier' geeft het meteen het open karakter van de lunchroom weer."

'Hey Daar' is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. Op maandag is de lunchroom gesloten.

www.heydaar.nl

advertentie
advertentie
advertentie