Afbeelding
Collins Chiropractie

Bij een hernia kan chiropractie uitkomst bieden

29 september 2023 om 14:41 Bvld

BARNEVELD Ryan Collins is al jaren actief als chiropractor in Barneveld. Als chiropractor houdt hij zich bezig met de wervelkolom en het zenuwstelsel. Via druktechnieken op de wervelkolom probeert Ryan die zo optimaal mogelijk te laten functioneren. 

Ryan helpt cliënten met uiteenlopende klachten als hoofdpijn, nekpijn en rugklachten. Een opvallend aantal cliënten met hernia weet tegenwoordig ook de weg te vinden naar Collins Chiropractie, vertelt Ryan. ,,Soms is bij hernia een operatie onvermijdelijk, maar in veel gevallen biedt chiropractie uitkomst. Het kan het herstelproces versnellen en veel pijn wegnemen. Er zijn hier zelfs cliënten geweest die daardoor hun operatie hebben afgezegd.”

Hernia is een uitstulpsel van een tussenwervelschijf die de zenuwen daaromheen irriteert. Dat gaat, naast rugklachten, gepaard met tintelingen en een doof gevoel dat uitstraalt in één van de benen waarbij de reflexen afnemen en minder kracht kan worden gezet. Met chiropractie optimaliseer je de beweeglijkheid van de wervelkolom, geeft Ryan aan. ,,Daar hebben we een speciale behandeltafel voor waarmee we goede resultaten boeken. Door deze tafel wordt de ruimte tussen de tussenwervelschijven vergroot, waardoor de druk daarop minder wordt. Bij 70 tot 80% van onze cliënten verminderen of verdwijnen de klachten.”  

Collins merkt dat nog niet iedereen bekend is met chiropractie. ,,Daarom organiseren wij  rugscandagen waar je vrijblijvend kennis kunt komen maken met chiropractie. De eerstvolgende zijn 7 oktober en 4 november Meer informatie via onze website.” 

Dit artikel is ook te lezen in glossy magazine Bvld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie