Afbeelding
Via Henk Minnen

Henk Minnen hervat NK met een vierde plaats

23 augustus 2020 om 20:50 Overig

HARSKAMP Na een zomerstop van ruim een maand, stond dit weekeinde de derde NK van het KNMV Open 125CC op het programma. Henk Minnen wist met zijn Aprilia RS125 uiteindelijk een vierde plaats te behalen.

De Harskamper had op het circuit van Assen afgelopen week twee keer kunnen trainen om ritme op te doen. In de kwalificaties op zaterdag volgden een derde en zesde tijd. Op zondag was er in de derde kwalificatie ook een zesde tijd.

,,In de eerste race zorgde een hoosbui er voor dat we in natte omstandigheden moesten starten. Mijn start was goed. Ik schoof door naar plek vier. En twee ronden later lag ik tweede. Het gat naar de nummer één kon ik niet meer dicht rijden. In de laatste ronde werd ik helaas nog gepasseerd. Dus een derde plaats’’, keek Minnen terug. 

,,Na een goede start, lag ik in de tweede race op plaats vijf. Maar het ritme van de kopgroep kon ik niet bijhouden. Het werd een eenzame race met als uitslag een P6.’’

,,In het dag totaal leverde dit een vierde plek op. In het kampioenschap sta ik op plaats twee. Ik ben zelf niet echt tevreden over het resultaat. Maar ik weet dat ik zelf het gat moet dicht zien te werken. Wij hebben komende week, nog wat dingen die aangepast moeten worden, om de snelheid aan de kop bij te houden’’, keek de motorcoureur al weer voor uit.

Komende week staat de volgende NK op het programma in Veldhoven. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie