De hockeysters van MHCB met staand van links naar rechts: conditietrainer Parman Kasanredjo, Natasha Hoefsmit, Meas Vos, Linda Kruit, Annelies Slot, Dana van den Brink, Femke van Rooijen en trainer Sjors Huppelschoten.Onderste rij vanaf links: Kim Kamerbeek, Vera van Dijk, Danique Rijken, Nina van Dijk, Elma van de Braak, Heidi Rijken, Roos van de Glind, Evie van der Linden. Nienke Stammes, Maud van der Horst en Fabienne van den Broek ontbreken.
De hockeysters van MHCB met staand van links naar rechts: conditietrainer Parman Kasanredjo, Natasha Hoefsmit, Meas Vos, Linda Kruit, Annelies Slot, Dana van den Brink, Femke van Rooijen en trainer Sjors Huppelschoten.Onderste rij vanaf links: Kim Kamerbeek, Vera van Dijk, Danique Rijken, Nina van Dijk, Elma van de Braak, Heidi Rijken, Roos van de Glind, Evie van der Linden. Nienke Stammes, Maud van der Horst en Fabienne van den Broek ontbreken. ERIK van t LAND

Barneveldse hockeysters willen revanche na twee nederlagen

Hockey

BARNEVELD Met twee ruime nederlagen kan de competitiestart van de Barneveldse hockeysters niet al te florissant worden genoemd. De nieuwe hoofdtrainer van MHCB, Sjors Huppelschoten, wanhoopt echter totaal niet. ,,Wij hebben geduld, handhaving in deze derde klasse gaat lukken!”

De Mezen in de eerste competitiewedstrijd en Leeuwarden in het tweede duel waren veel te sterk voor de blauwzwarten. De uitslagen lijken op korte termijn ook niet al te veel hoop te bieden getuige de cijfers 5-1 en 6-2 maar de nieuwe coach is vol vertrouwen. ,,We zijn - mede door vakanties - pas laat begonnen met de voorbereiding, twee weken voor de competitiestart waren we min of meer compleet. Twee speelsters, Fabienne van de Broek en Maud van der Horst, zijn ook nog eens op reis, in respectievelijk Australië en Curaçao.” 

VERTREKKERS Voor de rest zijn er de nodige vertrekkers in de persoon van Daphne de Kool, Jasmijn Schreurs, Denise Versteeg en Dány Bettink én enkele nieuwelingen met Roos van de Glind (uit de jeugd), Evie van der Linden (was een jaartje gestopt), Linda Kruit, Meas Vos, Natasja Hoefsmit en Dana van den Brink (ook allemaal vanuit Meisjes-A). ,,Dat betekent heel simpel dat we haast alles opnieuw moeten doen, maar juist dat vind ik een uitdaging die ik ‘ontiegelijk gaaf’ vind. Ik heb er enorm veel plezier in.” De 25-jarige geboren en getogen Barnevelder - zelf in het verleden onder meer spelend in MHCB 1, 2 én 3 - heeft dus lol in het trainersvak. Vorig seizoen had hij de leiding over de Jongens Onder-25. Daarvóór trainde hij meerdere elftallen in de jeugd. Toen zijn voorganger Jochem Kempen vorig seizoen aangaf te stoppen, volgden er (vruchtbare) gesprekken met bestuur en dames. Met een contract dus als gevolg. ,,Ik vind hockey een geweldig spelletje en vind het prachtig om nu Dames 1 te mogen trainen. Ik heb nu tien jaar ervaring als trainer en speel al sinds mijn achtste. Er is een goede klik met het team én ik zie het zelf meer dan zitten. Moeilijk is soms om er als 25-jarige ‘boven’ te staan maar daar zal ik mezelf ook zeker in ontwikkelen. Ik heb enorm zin om met dit ‘nieuwe team’ aan de slag te gaan en voor handhaving te gaan in deze derde klasse.” 

GEEN TOP-DRIE Huppelschoten is verder nuchter. ,,Van te voren weet je dat je niet in de top-drie gaat eindigen dit seizoen, zo realistisch moet iedereen wel zijn. Wel weet ik dat er vooruitgang zit in het elftal. Dat zie je soms al lopende de wedstrijden terug. Wat heet; ik heb af en toe al de nodige kippenvelmomentjes gehad als acties lopen zoals die op de trainingen zijn geleerd.” De coach - inmiddels drie weken werkzaam als sportpedagoog bij Sportivate in Amersfoort - implementeert - zoals bondscoach Louis van Gaal dat noemt bij het nationaal voetbalelftal - een nieuw systeem, met vier linies. ,,We gaan dit jaar 3-2-3-2 spelen omdat ik vind dat ik daar de speelsters voor heb. Met veel kracht en discipline volle kracht vooruit, dat is het motto. De dames willen er ook vol voor gaan, dat is mooi om te zien.” Zondag is het dus tijd voor een nieuwe kans. ,,We gaan voor revanche thuis tegen Zutphen. Tijd om punten te snoepen!”

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie