De Barneveldse hockeysters boekten afgelopen weekend twee zeges.
De Barneveldse hockeysters boekten afgelopen weekend twee zeges. Pauw Media

Twee zeges voor Barneveldse hockeysters

12 oktober 2020 om 13:56 Hockey

BARNEVELD De hockeysters van MHC Barneveld speelden dit weekend twee wedstrijden. Beide duels leverden de volle buit op. Vrijdag werd Graspiepers verslagen, zondag moest Eelde eraan geloven.

De Graspiepers uit Drachten was een geduchte tegenstander voor Barneveld. MHCB begon het spel fel en creëerde al snel een kans, hier werd niks uit behaald. Graspiepers liet niet zomaar over zich heen lopen en bood dan ook goede tegenstand voor Barneveld. MHCB was het eerste kwart de ploeg die het meest in balbezit was en de meeste kansen kreeg. In het tweede kwart kon Denise Versteeg de cirkel in lopen en zij vond een voet van de Graspiepers in hun cirkel. Barneveld kreeg een strafcorner mee.

SCHERP De eerste strafcorner belandde weer op een voet, vervolgens flatste Elma van de Braak de tweede corner erin; 1-0. Het derde kwart waren de Graspiepers scherp en waren de sterkere partij, vroeg in het derde kwart wisten zij de verdediging voorbij te spelen en maakten ze de 1-1. Ze kregen nog een aantal strafcorners mee, maar de verdediging van Barneveld wist deze allemaal onschadelijk te maken. Beide ploegen waren erg gewaagd aan elkaar. In de laatste paar minuten wist Larissa Kontstapel, via een lange bal door het middenveld, Jasmijn Schreurs in de cirkel van de tegenstander te vinden. Die liep de verdedigster van de Graspiepers voorbij en pushte de bal langs de keepster in de korte hoek; 2-1. De Graspiepers bleef doorvechten tot het eind en haalde in de laatste seconden nog een strafcorner, het eindsignaal klonk al. Maar Barneveld gaf de winst niet meer weg en zo eindigde de wedstrijd in winst. Zondag speelden de dames tegen de hekkensluiter uit Eelde, deze wedstrijd moest gewonnen worden. Ook dit lukte. Barneveld startte de wedstrijd niet heel scherp, waardoor Eelde veel aan de bal was, waarna ze zelfs een aantal kansen kreeg maar deze niet goed benutte.

ACHTERLIJN Dit schudde Barneveld wakker en als snel viel de 1-0; Jasmijn Schreurs kon via de achterlijn de cirkel inlopen waar Fabienne van de Broek stond om de bal het laatste tikje te geven. Barneveld bleef voornamelijk in balbezit, Noor Hogendam kon vanaf het middenveld de cirkel in lopen en scoorde hier met een mooie backhand de 2-0. In het derde kwart viel al snel de 2-1 door miscommunicatie bij de Barneveldse verdediging. Barneveld bleef de hoge druk voortzetten en creëerde een aantal kansen, maar dit resulteerde niet in een doelpunt. Aan het eind van het derde kwart kreeg MHCB een strafcorner mee, deze werd via de rebound door Femke van Rooijen erin geflatst. Barneveld bleef in het laatste kwart voornamelijk in balbezit maar wist niks meer te behalen. De wedstrijd werd afgesloten met 3-1 en dus was er een ‘6 punten-weekend’. Zondag staat er geen wedstrijd op de rol.