Huisartsen zien schaduwkant van groei Barneveld

30 jun, 10:57 Zorg
ANP
De druk op de huisartsenzorg neemt toe.
De druk op de huisartsenzorg neemt toe.

BARNEVELD/VOORTHUIZEN Huisartsenpraktijk Smidsplein in Voorthuizen kent sinds twee weken een patiëntenstop. Ook andere praktijken in de gemeente Barneveld zien een toenemende druk. Niet alleen komen er meer inwoners en dus meer patiënten, ze worden ook gemiddeld steeds ouder, waardoor ze vaker op spreekuur komen.

Onder meer daardoor neemt de werkdruk bij de praktijken hand over hand toe, zegt huisarts Paul Couvreur van praktijk Smidsplein. ,,Voor het eerst hebben we nu gezegd dat we geen nieuwe patiënten meer kunnen aannemen en ik weet dat de andere twee huisartspraktijken in Voorthuizen ook al hartstikke vol zitten. Daar zit dus in toenemende mate een probleem, ook als je weet dat het dorp in omvang gr..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.