Afbeelding
Pete Linforth

Barneveld: 'Draaiboek voor uitbraak Coronavirus ligt klaar'

1 maart 2020 om 20:52 Zorg

BARNEVELD Barneveld is naar eigen zeggen goed voorbereid op een eventuele uitbraak van het coronavirus in de gemeente. Dat meldt gemeentewoordvoerder Annet Bol. ,,De draaiboeken en protocollen liggen al klaar.'' Op dit moment is er geen aanleiding om maatregelen te treffen.

Mocht het in deze regio zover komen, dan gaan die veiligheidsmaatregelen in werking. Regie daarbij ligt in handen van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Sinds enkele dagen wordt steeds meer rekening gehouden met een uitbraak van het virus, zéker nu de ziekte zich sinds donderdagavond voor het eerst manifesteert in Nederland. Daarnaast raken er steeds meer mensen besmet in Duitsland, met een brandhaard net over de grens bij Sittard.

Bij de gemeente Barneveld hebben zich tot nu toe geen inwoners gemeld met vragen over het coronavirus, zegt Bol. ,,Voor de laatste stand van zaken verwijzen we door naar de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hier staat uitgebreide informatie over het virus en een aantal adviezen. Deze informatie wordt dagelijks bijgehouden door het RIVM.''

Mochten er inwoners zijn met vragen over het virus, dan kunnen ze ook contact opnemen met de GGD Gelderland-Midden, bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur, via telefoonnummer 0800-8446000. Het coronavirus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met deze ziekte hebben koorts en luchtwegklachten. Denk hierbij aan hoesten en kortademigheid.

Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie