Eigenaren Marco en Patricia Kalshoven bij het Bio Circuit.
Eigenaren Marco en Patricia Kalshoven bij het Bio Circuit. Pauw Media

‘Eigenaren steken do-it in nieuw jasje en hebben landelijke primeur’

10 november 2023 om 12:56 Zakelijk

BARNEVELD Een modern interieur en gloednieuwe apparaten: eigenaren Marco en Patricia hebben Sport & Squashclub do-it in een nieuw jasje gestoken. Met de combinatie van Bio Free en Bio Circuit van Technogym heeft de Barneveldse club zelfs een primeur in Nederland. ,,De slimme apparaten maken krachttraining toegankelijk voor iedereen.”

Meer spierkracht, een betere lichaamshouding, sterkere botten en een hogere ruststofwisseling: de voordelen van krachttraining zijn legio. ,,We zien dat steeds meer mensen zich daarvan bewust zijn”, vertelt Marco Kalshoven van sportclub do-it in Barneveld.

Ook onder jongeren wint krachttraining aan populariteit, ziet hij. ,,Al zijn er ook nog steeds mensen die voornamelijk cardiotraining doen, zoals hardlopen en fietsen. We juichen natuurlijk elke vorm van beweging toe, maar niet iedereen weet dat krachttraining juist belangrijk is naarmate je ouder wordt. Je spierkracht en -massa nemen na je dertigste af, maar door krachttraining kun je dat proces vertragen.” 

TRAINING OP MAAT De elektronische krachtapparaten van Technogym maken krachttraining toegankelijk voor sporters van alle niveaus. ,,We zijn één van de eerste aanbieders van Bio Free én het Bio Circuit in Nederland”, vertelt Marco enthousiast. ,,Met zowel het Bio Circuit als met Bio Free krijg je een gepersonaliseerde training, volledig afgestemd op jouw niveau en trainingsdoel.” 

Met het Bio Circuit train je alle grote spiergroepen in slechts dertig minuten. Leden hebben bij het Bio Circuit de keuze uit de trainingsprogramma’s Start Moving, Lose Weight, Tone Your Body, Boost Performance en Stay Young.  Patricia: ,,Ook als je weinig tijd of zin hebt om te sporten, biedt het Bio Circuit uitkomst.” Wachten tot een apparaat vrijkomt, is verleden tijd: ,,Dankzij de circuitvorm kun je altijd direct door naar de volgende oefening.” 

Leden kunnen op het circuit inloggen met de bijbehorende app, waarna de zeven elektronische krachtapparaten zich aanpassen aan de gebruiker. Dit zorgt voor een effectieve training en verkleint de kans op blessures. Sterker nog: ook met een blessure kun je trainen met de apparaten van Technogym. ,,Als je bijvoorbeeld een schouderblessure hebt, kun je een maximaal bewegingsbereik instellen op het toestel. Zo kun je altijd veilig trainen.”


LAAGDREMPELIG Op de bovenverdieping van de sportclub staan onder meer de Bio Free-apparaten, die eveneens de trainingsinformatie van de gebruiker onthouden. Hier kun je je training combineren met zowel Bio Free als losse kracht, trainen met eigen lichaamsgewicht en cardio. ,,Het mooie is ook nog eens dat je voor al deze trainingen maar één app nodig hebt.” 

,,Het interieur en de apparaten zijn veranderd, maar laagdrempeligheid en persoonlijke begeleiding staan nog steeds centraal”, vervolgt Marco. De professionele fitnesstrainers van do-it staan klaar om de leden te ondersteunen en van een persoonlijk trainingsschema te voorzien. ,,Zij kunnen ook helpen bij het installeren van de app en uitleg geven over de nieuwe apparaten.”  

SQUASH EN GROEPSLESSEN Naast Bio Free, het Bio Circuit en de vrije fitnessruimte heeft do-it vier squashbanen en worden er nog altijd live groepslessen gegeven. ,,In de wintermaanden geven we veertig groepslessen per week, waarvan een groot deel door onze eigen instructeurs wordt gemaakt.” Pilates en yoga zijn populaire lessen, maar ook spinning wordt druk bezocht. ,,Bij ons fiets je op wattage: bij de eerste spinningles test je je fitheid en wordt de fiets daarop afgesteld. Zo sport je altijd op een niveau dat bij jou past.” 

Sport- en Squashclub do-it ,Parmentierstraat 4, Barneveld | 0342-419153 

De slimme apparaten van Technogym onthouden de trainingsinformatie van elke sporter.
advertentie
advertentie