Dick van Putten: ,,Als bedrijfsmakelaar krijg je een leuk kijkje in de keuken bij allerlei ondernemingen."
Dick van Putten: ,,Als bedrijfsmakelaar krijg je een leuk kijkje in de keuken bij allerlei ondernemingen." ZAAK bedrijfsmakelaars

Dick van Putten gooide het roer om: ‘Als je hard werkt, komt de rest vanzelf’

8 september 2023 om 11:45 Zakelijk

BARNEVELD Met tien jaar ervaring in de makelaardij op zak, waagde Dick van Putten onlangs een sprong in het diepe. Sinds kort staat de Voorthuizenaar aan het roer van zijn eigen onderneming: ZAAK bedrijfsmakelaars. ,,Met die groeiambitie zit het wel goed.”

De voorliefde voor vastgoed zat er al vroeg in bij Dick van Putten. ,,Wanneer ik als kind advertenties van huizen en bedrijfspanden in de krant zag staan, legde ik mijn hand op de prijs en maakte ik zelf een inschatting. Om vervolgens te kijken of ik een beetje in de buurt zat”, vertelt de enthousiaste bedrijfsmakelaar in zijn tijdelijke kantoor op Harselaar. ,,Die interesse was er altijd al.” 

JONGE ONDERNEMER Als telg uit een ondernemersfamilie draaide Dick al jong mee in het autobedrijf van zijn vader. Zijn loopbaan begon ooit in de werkplaats. Lachend: ,,Maar dat ging me niet zo goed af. Ik kwam er al snel achter dat de verkoop beter bij me paste.” Zo wist hij zijn eerste brommertje, een cadeau voor zijn twaalfde verjaardag, al snel voor een leuke prijs door te verkopen. ,,Ik vond de handel meteen een leuk spelletje. Op zestienjarige leeftijd handelde ik in brommobielen en daarna deed ik de autoverkoop in het familiebedrijf.”

Tijdens zijn studie Commerciële Economie liep Dick stage bij een makelaar in Voorthuizen. ,,Uiteindelijk kwam ik voor de keuze te staan: auto’s of de makelaardij.” Het werd dat laatste. ,,Ik vond de makelaardij in sommige opzichten uitdagender. Bij de verkoop van vastgoed komt veel kijken: verschillende soorten belastingen, wet- en regelgeving. Elke casus is anders en je bouwt vaak een langdurige relatie op met je klanten. Dat vind ik mooi.”

SPRONG IN HET DIEPE Tien jaar later heeft Dick verre van spijt van zijn keuze en inmiddels heeft hij een nieuwe sprong in het diepe gewaagd. Sinds juni richt hij zich volledig op commercieel vastgoed, met zijn eigen onderneming ZAAK bedrijfsmakelaars. ,,Het leek me altijd al mooi om mijn eigen bedrijf vanaf de grond op te bouwen. Als bedrijfsmakelaar krijg je daarnaast een leuk kijkje in de keuken bij allerlei ondernemingen en dat levert vaak inspiratie op. Ik kan makkelijk een uur met een klant praten over het runnen van zijn zaak. Zulke gesprekken zijn altijd leuk en leerzaam.” Als ondernemer kan Dick daarnaast zelf kiezen met wie hij in zee gaat. ,,Belangrijk, want ik hecht waarde aan een goede klik.” Nuchtere ondernemers met ambities: daar krijgt hij energie van. ,,Het is bijzonder om langere tijd samen met een ondernemer te werken en een rol te spelen in de huisvesting en groei van een bedrijf.” 

AANPAKKEN Naast de (ver)koop en (ver)huur van bedrijfspanden kunnen ondernemers ook bij ZAAK bedrijfsmakelaars terecht voor taxaties en advies. ,,Het is een mooie uitdaging om voor elk vraagstuk een passende oplossing te vinden. Daarbij leg ik de lat graag hoog: ik houd van aanpakken. Daarom vind ik het echte, traditionele makelen zo mooi. Ik leun niet achterover zodra een bedrijfspand online staat, maar ga actief op zoek naar een goede match. Mijn netwerk komt daarbij goed van pas.” 

Wat de toekomst betreft, is Dick nuchter: ,,Als je je best doet, afspraken nakomt en hard werkt, komt de rest vanzelf”, zegt hij. ,,Zo hoop ik over een aantal jaar iets moois te hebben neergezet.” Te beginnen met een nieuw pand aan de Verlengde Parallelweg in Barneveld, waar zijn bedrijf eind dit jaar intrek zal nemen. ,,Een mooie locatie midden tussen de ondernemers, met ruimte voor groei.”

Dit artikel wordt aangeboden door ZAAK bedrijfsmakelaars

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie