Janneke van Spronsen is consulent Seksuele Gezondheid.
Janneke van Spronsen is consulent Seksuele Gezondheid. Pauw Media

Nieuw in Voorthuizen: Praktijk Ser, voor seksualiteit en relaties

15 juni 2023 om 13:40 Zakelijk

VOORTHUIZEN Worstel je met twijfels of vragen rondom relaties en seksualiteit? Dan ben je niet alleen, weet consulent Seksuele Gezondheid Janneke van Spronsen. Sinds kort kunnen mensen met hun vragen terecht bij haar praktijk voor Seksuele en Relationele gezondheid (Ser) in Voorthuizen.   

In het Zuid-Hollandse dorp waar Janneke opgroeide, werd weinig over seks gepraat. ,,Ik leerde er nagenoeg niets over op school of in de kerk en thuis kwam het onderwerp evenmin aan bod”, vertelt ze. ,,Iedereen gaat er blijkbaar vanuit dat je het zelf allemaal wel uitvindt. Ik was nieuwsgierig, maar kreeg geen échte antwoorden.” 

Na meerdere opleidingen in verschillende richtingen te hebben gevolgd, ontdekte Janneke haar passie tijdens de opleiding Consulent Seksuele Gezondheid. ,,Ik vond het al langer belangrijk om lastige onderwerpen als seksualiteit en relatieproblemen bespreekbaar te maken. Ik leerde zoveel nieuwe dingen. Steeds dacht ik: hier kan ik mensen écht mee helpen! Tijdens de coronacrisis startte ik met de voorbereidingen voor mijn eigen praktijk en volgde ik een opleiding Relatietherapie.” 

VERDIEPING 

Sinds maart is Praktijk Ser geopend en kunnen mensen met allerlei hulpvragen rondom seks en relaties bij Janneke terecht. ,,Vaak vragen mensen zich af of hun gevoelens en ervaringen wel normaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan verminderde behoefte aan intimiteit en seksualiteit, niet kunnen genieten of klaarkomen, pijnklachten of erectieproblemen. In de relatie heb je veel ruzie of mis je de connectie die er vroeger wel was. Soms kom je hier samen weer uit en soms is het fijn als een ander meedenkt.” Er hoeft niet per se sprake te zijn van problemen, benadrukt ze: ,,We kunnen ook zorgen voor een stukje verdieping in je relatie. Zo voorkom je problemen op de langere termijn.” Wat Janneke het mooist vindt aan haar werk? ,,Dat mensen me in vertrouwen nemen bij zo’n kwetsbaar onderwerp. Daarnaast geloof ik dat we samen een rimpel-effect kunnen creëren: als je relatie goed zit, heeft dat ook een positief effect op je vrienden, familie en collega’s. Zo wordt de wereld een mooiere plek.”

Korting op een consult (of pakket) bij Janneke? Ga naar www.praktijkser.nl en gebruik kortingscode WELKOMBIJSER20 (geldig tot 22 juni 2023)

Praktijk Ser | Baron van Nagellstraat 29, Voorthuizen | 0630110336 | Janneke@praktijkser.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie