Afbeelding
Luuc van Beek

Glasspecialist Luuc van Beek weet alles van energie besparen

Zakelijk

BARNEVELD Dubbel glas, HR glas, triple glas, vacuümglas. Op het gebied van glas voor je woning of bedrijf is er zoveel mogelijk. Wat moet je kiezen bij renovatie? Stiekem sta je er niet altijd bij stil, maar wist je dat HR++ glas veel meer warmte binnenhoudt? Luuc van Beek van Glasbedrijf Barneveld is helemaal thuis in glas. 

HR++ glas is beter voor de energierekening en het klimaat. HR++ is dubbel glas met een coating en een isolerend gas tussen de platen, waardoor het heel goed isoleert. Luuc krijgt steeds meer verzoeken om bijvoorbeeld woningen met enkel glas te vervangen door HR++glas. Maar hij doet meer op glasgebied.

ERKER Luuc: ,,Onlangs voerde ik een mooi project uit bij een klant die overwoog om het oude isolatieglas van een aangebouwde erker te vervangen. De klant verbleef daar graag, maar toch voelde hij vaak dat het tochtte. Ik adviseerde hem om het glas van de erker te vervangen door HR++ glas. Dat bleek de goede keus. Het voelt nu veel aangenamer op die plek en je houdt natuurlijk meer de warmte binnen.”

GLAS IN LOOD Graag deelt hij een andere ervaring: ,,Veel mensen genieten van de karakteristieke sfeer van glas in lood. Maar dat is vaak nog enkel glas, waarmee veel onnodige energie verloren gaat. Ik kan glas in lood verwerken in isolatieglas. Omdat het ontwerp daarna tussen twee glasplaten zit, ervaar je het comfort en de hogere isolatiewaarde. En het oog wil natuurlijk ook wat.”

COMFORT Zelf woont Luuc in een woning uit 1920, een uitdaging als het gaat om verduurzaming, benadrukt hij: ,,Naast het vervangen van enkel glas door dubbel glas, heb ik de spouwmuren laten isoleren. Mogelijk dat ik in de toekomst meer doe op isolatiegebied, maar het verschil is nu al te merken. Meer comfort, lager energieverbruik.”

Glaswerk is specifiek werk dat vraagt om kennis en betrouwbare apparatuur: ,,Als ik grote, zware ruiten moet plaatsen, maak ik graag gebruik van de speciale kranen van Hoeflon. Daardoor kan ik veiliger werken en voorkom je zwaar tilwerk.”

ROOSTERS Luuc besluit zijn ervaringen met een tip: ,,De verleiding is misschien nu groot om ventilatieroosters af te sluiten, maar doe dat niet. Naast dat ventilatieroosters ervoor zorgen dat vocht de woning kan verlaten, zorgen de roosters ook voor een gezondere lucht in huis.”

Heb je vragen over glasvervanging? Neem dan vrijblijvend contact op met Luuc van Beek van Glasbedrijf Barneveld.
Op de website www.milieucentraal.nl is meer informatie te vinden over glas en subsidiemogelijkheden.


Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie