BOOM is nieuw in Barneveld.
BOOM is nieuw in Barneveld. Fabian Boot

Nieuw Barnevelds bedrijf focust op boombeheer

Zakelijk

BARNEVELD Gemeenten, (recreatie)bedrijven en particulieren die de allerbeste zorg voor hun bomen willen, kunnen voortaan terecht bij BOOM. Het nieuwe Barneveldse bedrijf focust volledig op onderzoek, advies, verzorging en beheer van bomen. 

,,Bomen worden er nu vaak nog bij gedaan door hoveniers, maar boomverzorging is een vak apart. Je hebt er specifieke kennis voor nodig, en speciale machines en materialen. Bovendien zijn bomen waardevol en spelen ze vaak een belangrijke rol in de omgeving waar ze staan. Alle reden dus om deskundige boomprofessionals in te schakelen”, zegt Tom van Malestijn van BOOM. 

ONDERZOEK EN ADVIES Het team van BOOM bestaat uit gediplomeerde boomspecialisten, waaronder enkele European Tree Workers. Zij ondersteunen klanten onder meer met onderzoek en advies. ,,We kunnen bijvoorbeeld onderzoek doen naar de boomveiligheid, voeren boomeffectanalyses (BEA) uit en adviseren over soortkeuzes, de verplantbaarheid van bomen of het verbeteren van groeiomstandigheden”, zegt Van Malestijn.

BOOMVERZORGING Ook de zorg voor bomen nemen de professionals van BOOM graag uit handen. Daarbij valt te denken aan het snoeien van bomen, groeiplaatsverbetering of het bestrijden van ziekten en plagen. ,,We werken zoveel mogelijk samen met de natuur en kijken hoe we bomen zoveel mogelijk tot hun recht kunnen laten komen op de plek waar ze staan”, vertelt Van Malestijn. ,,Bomen vervullen namelijk belangrijke functies als onder meer watermanager, luchtfilter, hittedemper en biodiversiteitbevorderaar. We zullen ze dus alleen kappen als het echt niet anders kan of takken snoeien als dat bijvoorbeeld nodig is voor de veiligheid.”

BOOM richt zich onder meer op gemeenten, landschapsbeheerders, recreatiebedrijven en scholen. ,,We ontzorgen hen bijvoorbeeld met het opstellen van meerjarenplannen voor boomonderhoud en de digitalisering van het boombeheer, waardoor ze kunnen aantonen dat ze voldoen aan hun zorgplicht. Maar ze kunnen ons ook inschakelen voor projecten waarbij we bomen planten of verplanten en de zorg daarvoor op ons nemen.”

BOOM is een zusje van het Barneveldse hoveniersbedrijf Janse & Berkhof Tuinen, maar werkt ook voor collega-hoveniersbedrijven die zelf geen specialistische boomkennis in huis hebben of zich willen focussen op andere onderdelen van de tuin. ,,We delen ook graag onze boomkennis met anderen, om te zorgen dat bomen weer de waardering krijgen die ze verdienen.”

Meer informatie via www.boomprofessionals.nl

advertentie