Zomerconcert Urker MANS Formatie in Lunteren

Zakelijk Deel je nieuws

Op vrijdag 8 juli 2022 zingt de Urker MANS Formatie in de Oude Kerk in Lunteren. Het ensemble, dat in Urker dracht optreedt, brengt een gevarieerd programma ten gehore met klassieke werken, geestelijke liederen, spirituals en populaire muziek. Een mix van deze vier onderdelen staat garant voor een avond vol hoogtepunten waarbij de luisteraar kan genieten van zang en instrumentale muziek. Enkele voorbeelden zijn: ‘Rust, Psalm 116, Spirit of the living God en The Battle Hymn.’ Aan het orgel en achter de piano zit de jonge musicus Mark Brandwijk die al jaren met Martin Mans en de Urker Mans Formatie samenwerkt. Ze zijn haarfijn op elkaar ingespeeld waardoor de inzetten naadloos op de intro’s aansluiten. Naast zijn begeleiding, brengt Mark diverse improvisaties ten gehore waarbij hij een groot aantal toepasselijke thema’s de revue laat passeren.

Martin Mans is een gedreven dirigent die de stemmen van de tenoren en bassen tot een eenheid smeedt. Maar er is tevens ruimte voor solistisch optreden. De meeste zangers vervullen ook een solorol waarbij hun stem goed tot zijn recht komt. De dirigent voorziet het publiek van de nodige achtergrondinformatie over de zang en muziek en verhoogt daarmee de ongedwongen sfeer van de avond.

Datum            : vrijdag 8 juli 2022

Aanvang        : 19.30 uur

Locatie          : Oude Kerk, Dorpsstraat 34, Lunteren

Toegang        : € 15,=. Aan de kerk € 17,50

   Kinderen t/m 11 jaar gratis

Reserveren  : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.

Het ensemble de Urker MANS Formatie is in 2012 opgericht en geeft voor de elfde keer haar zomerconcerten. Het zomerprogramma is luchtig en ongedwongen van aard. Er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring  en zijn semiprofessioneel of professioneel. In Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens diverse tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het is een hechte groep zangers die elkaar aanvult in zang en muziek.

Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven vormgegevens in zang en muziek en op beeld. Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, hebben ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te verkrijgen zijn. De meest recente is een paas cd. Maar ook de cd ZING staat nog volop in de aandacht.

advertentie