Osteopaat Job Jantzen.
Osteopaat Job Jantzen. ..
Ondernemer in beeld

Osteopaat Jantzen nieuw in Barneveld

27 oktober 2020 om 12:58 Zakelijk

BARNEVELD Ons zenuwstelsel verbindt alles in ons lichaam via onze ruggengraat. Osteopaten werken daarom vanuit de ruggengraat waarbij ze weefsels, gewrichten en organen in het hele lichaam mobilseren. Job Jantzen biedt sinds deze zomer osteopathie aan in Barneveld en omgeving.

Arnoud J Spaaij

Wat osteopathie kan doen voor mensen laat zich niet in één zin uitleggen. Vandaar dat Job Jantzen graag de tijd neemt in zijn nieuwe praktijk aan de Hermesweg in Barneveld om te verduidelijken wat hij kan doen. ,,Wij proberen te mobiliseren waar mobiliteitsverlies in het lichaam optreedt,” zegt Jantzen. Disfunctionaliteit van beweeglijke delen zoals gewrichten, bindweefsel en organen kan door osteopaten met hun handen worden opgespoord en weer beweeglijker gemaakt worden. Daarmee staat osteopathie aan de bron van bijvoorbeeld manuele therapie. ,,Veel manuele beroepen komen voort uit de osteopathie”, zegt Jantzen die inmiddels al jaren werkzaam is vanuit locaties in Afferden en Leusden. ,,Wij gaan uit van de ruggengraat en de verbindingen die het zenuwstelsel maakt naar en van alle organen en alle delen van ons lichaam.”

De complexheid ervan bepaalt dan ook in grote mate hoe Jantzen zijn behandeling kan uitvoeren. ,,Ik behandelen niet protocollair zoals dat in de reguliere geneeskunde wel gebeurt. Ik zie dat als een groot voordeel. Immers vaak wordt er alleen in hokjes gewerkt. Veel medici werken op gebaande paden. Maar iedereen is uniek en daarom zoek ik naar de juiste behandelmethode. Onze handen zijn daarbij ongelooflijk belangrijk. Nu met de corona zijn we lang beperkt geweest. Met handschoenen aan kunnen we werken maar honderd procent gevoel is er niet.”

BEWEGING De begeleiding en hulp die Jantzen kan bieden aan mensen is zeer divers. Huisartsen verwijzen af en toe naar osteopaten, want vaak kan juist worden geholpen als klachten onduidelijk zijn. ,,Het is een groot gebied waarin we werken. Van jong tot oud en met een grote verscheidenheid van problemen. En natuurlijk zijn er grenzen maar we kunnen vaak ook ondersteunen. Als bijvoorbeeld ouderen, die vanzelfsprekend minder mobiel worden, door ons behandeld worden dan wordt mobiliteit natuurlijk niet weer zo goed als toen je heel jong was maar we kunnen wel begeleiden om beweeglijkheid te stimuleren.”

CORONA Corona doet bij veel mensen een enorme aanslag op het herstel. Juist dat herstellend vermogen, dat iedereen in zich heeft, weet Jantzen aan te spreken. ,,Je ziet dat door corona veel problemen, kwalen die mensen in hun hele leven hebben opgestapeld, bijeen komen. Het zelf genezend vermogen stimuleren we dan tijdens het herstel erna.”
De vijfjarige dagopleiding die Janzten ooit deed is maar een deel van zijn kundigheid. ,,Ik begon ooit met fysiotherapie en zag daar lacunes. Met veel betrokkenheid zoek ik naar oorzaken. Ik ben gespecialiseerd in ontgiften van het lichaam. Toxiciteit kan in je hele lichaam voor problemen zorgen.” Osteopathie wordt in de aanvullende verzekering vaak voor een deel vergoed.
Praktijk voor Osteopathie, Hermesweg 5 in Barneveld. T: 06-46266741
www.osteojantzen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie