Sinds kort heeft Bakkerij Koot een nieuw product in de winkel: krokantjes.
Sinds kort heeft Bakkerij Koot een nieuw product in de winkel: krokantjes. Koot
Ondernemer in beeld

Nieuw bij Bakkerij Koot: krokantjes

Zakelijk

BARNEVELD Bakkerij Koot is altijd bezig met innovatie en smaakbeleving, maar denkt ook duurzaam. Sinds kort heeft Bakkerij Koot een nieuw product in de winkel: krokantjes. Hiermee willen de bakkers van Koot hun huidige krokante broodjes een update geven, Krokantbrood 2.0. Gerben van den Hudding vertelt er meer over.

,,Als we een product verbeteren willen we het ook goed doen. Maar na een gedegen voorbereiding, proefbakken in samenwerking met een bedrijf op het gebied van bakkerijgrondstoffen en testen bij de consument is het ons gelukt. De vier soorten waar we mee starten zijn: witte, volkoren, meergranen krokantjes en puur spelt. De bedoeling is om het assortiment later nog uit te breiden.”

[PLUSPUNT] Wat is het pluspunt van de krokantjes? ,,Door de lange gekoelde rijstijd van minimaal 16 uur hebben deze broodjes meer tijd voor het ontwikkelen van een optimale smaak, en dat proef je. Daarnaast hebben de broodjes een iets stevigere/spekkige kruim, de smaak is intenser, door de lange rijping ruiken ze extra lekker en de korst is verrassend dun.”

[NACHTRUST] Voor de bakkers zelf is er ook een voordeel, legt Gerben verder uit: ,,We hoeven de broodjes niet meer ‘s nachts te produceren en dat bevordert weer onze nachtrust. Ook de klanten profiteren van deze bereidingswijze, want ‘nee’ verkopen doen we niet graag. Als de broodjes in de winkel op zijn, is er geen man overboord. U bestelt ze, en na 20 minuten liggen ze kakelvers voor u klaar. Dat zorgt er voor dat we effectiever bakken, zonder te grote voorraden.” Achter de krokantjes zit namelijk nog een andere gedachte: duurzaamheid, en dat sluit weer perfect aan bij de filosofie van Bakkerij Koot: altijd willen gaan voor kwaliteit en service.
,,Het is jammer om restvoorraden weg te gooien. Niet voor niets helpen we de voedselbank en een boerderij. Verder zijn we aangesloten bij ‘Too Good To Go’, een landelijk initiatief tegen voedselverspilling.”

[ACTIE] Om kennis te maken met de krokantjes is er nu een actie: op vrijdag en zaterdag 4 plus 1 gratis. Gerben: ,,Het is ook mogelijk de voorgebakken broodjes thuis zelf af te bakken. Een smaakvol idee voor het weekend. Op de verpakking staat een afbakadvies.”

[Bakkerij Koot. Langstraat 113 in Barneveld.]

advertentie