‘Stroe City nog niet helemaal van de radar verdwenen’

19 september 2022 om 15:27 Wonen Provincie Gelderland
In het (ingetrokken) scenario voor Stroe City waren 25.000 woningen ingetekend bij Stroe.
In het (ingetrokken) scenario voor Stroe City waren 25.000 woningen ingetekend bij Stroe.

BARNEVELD Barneveldse raadsleden zijn er nog niet geheel van overtuigd dat het scenario voor de ontwikkeling van ‘Stroe City’ helemaal van tafel is. De provincie Gelderland trok voor de zomer een kaartje in waarop het idee van grootscheeps woningbouw (+25.000 woningen) werd geopperd als mogelijke denkrichting voor de toekomst, maar politici in Barneveld zijn er nog niet geheel gerust op.

Vorige week besprak de Barneveldse politiek een collegevoorstel om aan te haken bij de zogenoemde Metropoolregio Utrecht. Het vormde voor enkele fracties aanleiding om hun zorg uit te spreken over de vraag in hoeverre de gemeenteraad regie houdt over de ruimtelijke ontwikkelingen op Barnevelds grondgebied. ,,In hoeverre worden wij overloopgebied..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.