‘Dit gaat over de toekomst van De Glind, Stroe en Lunteren’

5 jul, 09:55 Maatschappelijk
Jannes Bijlsma
Op de avond 'stikstoffeiten' in de Midden Nederland Hallen kwamen maandag zo'n duizend boeren, ondernemers en bestuurders af.
Op de avond 'stikstoffeiten' in de Midden Nederland Hallen kwamen maandag zo'n duizend boeren, ondernemers en bestuurders af.

BARNEVELD Gedeputeerde Peter Drenth denkt de komende jaren een groot deel van de stikstofdoelen te halen met de opkoop van boerenbedrijven die uit zichzelf stoppen. Tijdens een stikstof-discussieavond van het nieuwe Barneveldse initiatief MKBVisie in de Midden Nederland Hallen zei hij zich niet zozeer op het rijksbeleid, maar vooral op ‘zijn’ provinciale aanpak te focussen. ,,Tot 2025 staat alles in ieder geval prima in de steigers om de doelen te halen.”

Bij de avond waren zo’n duizend aanwezigen, zowel uit de agrarische hoek als de sectoren die er aan gelieerd zijn. Zij hoorden de gedeputeerde een gepassioneerd verhaal houden over hoe Gelderland denkt de stikstofcrisis te boven te komen. ,,Dit gaat over de toekomst van De Glind, Stroe en Lunteren. Het gaat over de toekomst van onze Gelderse Vallei. Over u en mij en de mensen die na ons komen. ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.