‘Alles op alles om alle goedkope woningen te bouwen’

23 jun, 15:06 Wonen
Jan van Uffelen
Het terrein van Vink aan de Valkseweg wordt gezien als kans om veel (goedkope) woningen te gaan bouwen.
Het terrein van Vink aan de Valkseweg wordt gezien als kans om veel (goedkope) woningen te gaan bouwen.

BARNEVELD De gemeente Barneveld blijft er vol op inzetten om de komende jaren 600 woningen per jaar op te leveren. Inclusief de honderd goedkope woningen per jaar die de coalitie SGP/Lokaal Belang/ChristenUnie extra wil bouwen. Deze krant meldde onlangs dat de gemeentelijke bouwambities mogelijk niet gehaald gaan worden, vooral als gevolg van een tekort aan ambtenaren.

Het recent gesloten coalitieakkoord voor de komende vier jaar leek daarmee na enkele weken al achterhaald te zijn. De coalitie zet zwaar op die goedkope extra woningen in, omdat starters op de woningmarkt momenteel heel moeilijk aan een huis kunnen komen. Mede naar aanleiding van het artikel in deze krant vroeg Hendri Nortier (Pro’98) deze week tijdens de commissievergadering Bestuur naar de hu..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.