Ambitieuze Barneveldse bouwplannen nu al onder druk

13 jun, 12:53 Wonen
Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

BARNEVELD De ambtelijke organisatie van de gemeente Barneveld loopt tegen haar grenzen aan. Er is sprake van een onbalans tussen de lokale, regionale en landelijke ambities (zoals op het gebied van klimaat en woningbouw) aan de ene kant, en de oplopende personeelskrapte en stijgende inflatie aan de andere. Die leidt er onder meer toe dat de gemeentelijke bouwambities voor de komende jaren mogelijk niet gehaald gaan worden. 

Vorig jaar stelde de Barneveldse gemeenteraad in de Woonvisie al het doel van 500 nieuwe woningen per jaar tot 2025 vast. In het onlangs gepresenteerde coalitieakkoord van SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie werd dat aantal nog eens verhoogd met honderd extra woningen, specifiek in het goedkope segment. De inkt van da..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.