‘Ombouw van kantoren naar woningen is lastig’

25 mei, 15:37 Wonen
Pauw Media
Dit kantorenpand aan de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld wordt mogelijk omgebouwd tot appartementen.
Dit kantorenpand aan de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld wordt mogelijk omgebouwd tot appartementen.

?

BARNEVELD Het ombouwen van Barneveldse kantorenpanden tot woningen is in theorie een goed idee, maar is in de praktijk niet eenvoudig te realiseren. Dat zeggen Barneveldse makelaars in reactie op het plan van Pro’98-raadslid Frank van der Lubbe. Als onderdeel van de aanpak van de woningnood, opperde hij deze week om leegstaande kantoorgebouwen in Barneveld te transformeren en geschikt te maken voor woningen. ,,Daar zit wel een aantal haken en ogen aan.”

Makelaar Jan Westeneng vindt het goed dat politici meedenken om te proberen de nood, met name bij te starters, enigszins te lenigen. Zij hebben momenteel nauwelijks een kans op de woningmarkt. ,,Prima dat er creatief wordt meegedacht. Maar ik heb mijn twijfels of dit haalbaar en realist..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.