Dzenita: ,,De ruimte die je erbij krijgt door een BASkapel is verrassend groot.”
Dzenita: ,,De ruimte die je erbij krijgt door een BASkapel is verrassend groot.” Henk Hutten

‘Je creëert verrassend veel vierkante meters’

Wonen

BARNEVELD/ERMELO Dzenita en haar gezin zijn al maanden bezig met een missie: hun droomhuis opknappen voor een mooie toekomst in Ermelo. De semibungalow die ze hebben gekocht, krijgt een enorme metamorfose. Aan ruimte geen gebrek, want de vrijstaande woning is inmiddels rijk uitgerust met een BASkapel. Een keuze waar ze blij mee zijn en vierkant achter staan.

Dzenita, Kevin en hun drie kinderen wonen nu nog in Lelystad, maar ze trappelen van ongeduld om in Ermelo te gaan wonen. Stiekem vinden ze het wel een beetje spannend, maar ze kunnen niet wachten om hun droomhuis te gaan betrekken. Dzenita vertelt over hun verbouwplannen en waarom ze voor BASkapel heeft gekozen.

HUIZENJACHT ,,We bezoeken al jaren het bosrijke Ermelo. Samen met de kinderen genieten we van de omgeving en we merken dat we ons meer en meer in Ermelo thuis voelen. De rust, de ruimte: deze plek spreekt ons al sinds jaar en dag aan.” Al fietsende keek het gezin ook steeds vaker naar woningen. ,,Een fietstocht ontaardde steeds vaker in een huizenjacht”, lacht Dzenita. Ineens zagen ze de perfecte woning - tijdens het zoveelste fietsuitje - vertelt ze verder. ,,Ons oog viel op deze vrijstaande semibungalow uit 1974. ‘Dit is hem’, zeiden we tegen elkaar. We namen het besluit en kochten de woning.”

Een woning kopen is één, maar deze opknappen is een heel ander verhaal. Daar komt best veel bij kijken: ,,De benedenverdieping beschikt over een ‘ouder-slaapkamer’. Op de eerste verdieping zijn wel drie slaapkamers voor de kinderen, maar door het schuine dak bleef de ruimte beperkt. Daar wilden we iets aan doen, om de woning ‘toekomstproof’ te maken.”

RUIMTEWINST Via via kwamen ze in contact met BASkapel uit Barneveld. Een logische keuze, zo blijkt. De VELUX BASkapel is het perfecte alternatief voor de traditionele dakkapel. Je verwacht het misschien niet, maar in de meeste gevallen wordt met de BASkapel evenveel ruimtewinst behaald als met een traditionele dakkapel. Door de schuine ligging van de VELUX-dakramen in de BASkapel is de lichtinval bovendien vele malen groter. Je creëert verrassend veel vierkante meters. Hierdoor geeft BASkapel je woning een upgrade. ,,En dat sprak ons vanaf het begin heel erg aan”, vervolgt Dzenita haar rondleiding door de woning.

VERGUNNINGSVRIJ ,,Het eerste contact met BASkapel verliep plezierig, de uitleg was helder. De medewerker toonde het magazijn en nam ons mee in de vele mogelijkheden. Een van de voordelen van de BASkapel is dat je in de meeste gevallen geen vergunning nodig hebt. Dat maakt het plaatsen van de kapel aan de voorzijde van het huis natuurlijk veel makkelijker.”

Daarnaast bestaat de kap uit de kwalitatief hoogstaande VELUX-dakramen met minimaal HR++ glas. ,,Verder vind ik de uitstraling erg uniek”, zegt Dzenita. ,,De ruimte die je erbij krijgt, is verrassend groot en de lichtinval supermooi.”

 ATTRACTIE De opvallende aanbouw van de familie trekt inmiddels veel bekijks, merkt Dzenita: ,,Ja, dat is erg grappig. We lijken wel een soort nieuwe Ermelose attractie. Hoewel we nog steeds bezig zijn met de finetuning van de woning en ons gaan voorbereiden op de overstap, is de belangstelling voor de BASkapel groot. Buren die even komen kijken, fietsers die stoppen en vragen of ze een kijkje mogen nemen.” 

Voorlopig is het gezin nog wel even druk met de laatste voorbereidingen om naar Ermelo te gaan verhuizen. ,,Als alles meezit, verwachten we onze woning in december te kunnen betrekken. Daar kijken we allemaal erg naar uit.”

Aangeboden door BASkapel

Voor een BASkapel heb je meestal geen vergunning nodig.
advertentie
advertentie