De presentatie van de lokale cadeaukaart in het centrum van Barneveld. Van links naar rechts Sander van den Brink (centrummanager), wethouder Didi Dorrestijn, Simone Giele (BMV) en John van Beek (OVV).
De presentatie van de lokale cadeaukaart in het centrum van Barneveld. Van links naar rechts Sander van den Brink (centrummanager), wethouder Didi Dorrestijn, Simone Giele (BMV) en John van Beek (OVV). Erik van 't Land

Lokale cadeaukaart Barneveld vanaf december

17 november 2020 om 12:31 Winkels

BARNEVELD De gemeente Barneveld en de samenwerkende middenstands- en ondernemersverenigingen lanceren een lokale cadeaukaart. Deze is vanaf 1 december te koop bij een groot aantal winkeliers en ondernemers en daar ook in te wisselen.

,,De cadeaukaart is het leukste lokale cadeau om te geven en te ontvangen”, meldt wethouder Didi Dorrestijn-Taal namens de gemeente. ,,Het grote voordeel is dat deze kaart bij onze eigen winkeliers en ondernemers wordt besteed. Dat is meestal niet het geval bij landelijke en online cadeaukaarten. Jaarlijks vloeit daardoor voor een gemeente met de omvang van Barneveld zo’n 4,5 à 5 miljoen euro weg. Dat is jammer voor onze winkeliers en ondernemers, zeker in deze coronatijd.’’

MAXIMAAL ONDERSTEUNEN Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten éénmalig 15.000 euro beschikbaar te stellen voor lancering van de kaart. ,,En om het voor winkeliers en ondernemers aantrekkelijk te maken, zij kunnen het eerste jaar zonder instapkosten deelnemen.’’
De investering sluit volgens de wethouder aan bij de oproep van de gemeenteraad om alles in het werk te stellen om winkeliers en ondernemers in deze coronacrisis maximaal te ondersteunen. ,,Ik ben blij dat inmiddels vele tientallen winkeliers en ondernemers in alle dorpen van de gemeente Barneveld zich hebben aangesloten bij de lokale cadeaukaart”, aldus Dorrestijn-Taal.

MANTELZORGWAARDERING Het initiatief voor een lokale cadeaukaart ontstond bij Welzijn Barneveld die namens de gemeente de jaarlijkse mantelzorgwaardering organiseert. 

Welzijn Barneveld vroeg zich af of zo’n waardering ook in de vorm van een lokale cadeaukaart zou kunnen. De Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) en de Ondernemersvereniging Voorthuizen (OVV) bespraken dit vervolgens, samen met Groupcard, die de kaart exploiteert - met de gemeente Barneveld.

,,We zijn ontzettend blij dat we, mede dankzij de investering van de gemeente, kunnen starten met deze lokale cadeaukaart’’, aldus Simone Giele (BMV, Ward’s Art) en Anton Kooijman (OVV, Phonehouse): ,,We helpen op deze manier lokale winkeliers en ondernemers om deze omzet lokaal te houden. Dit is echt een aanwinst.”

De mantelzorgwaardering wordt jaarlijks uitgereikt op 10 november, de Dag van de Mantelzorg. Deze maand is dat nog gedaan met VVV-bonnen, vanaf volgend jaar november wordt dat de lokale cadeaukaart.

BELEVINGSKAART De gemeente Barneveld onderzoekt begin volgend jaar de mogelijkheid om de cadeaukaart, in overleg met de toeristische sector, uit te breiden als toeristische belevingskaart. ,,Deze kaart biedt inwoners en toeristen dan ook leuke kortingen voor bezoeken aan attracties en kortingen bij aankopen in winkels in de gemeente.’’

LIJST Op de site www.cadeaukaartbarneveld.nl wordt eind deze maand een lijst gepubliceerd met alle winkeliers en ondernemers waar de lokale cadeaukaart vanaf 1 december te koop en in te wisselen is.

Winkeliers en ondernemers die zich willen aansluiten, kunnen contact opnemen met John Keunen van Groupcard, 088-5387034 of john@groupcard.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie