Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Einde aan onveilige situatie Vellerselaan Barneveld

11 april 2021 om 12:05 Verkeer en vervoer

BARNEVELD De ‘beruchte’ fietsoversteek op de Vellerselaan in Barneveld, waar de afgelopen jaren verschillende ongelukken en bijna-ongelukken plaatsvonden, is de afgelopen periode door de gemeente Barneveld aangepakt. Inmiddels zijn de de werkzaamheden die de verkeerssituatie moeten verbeteren, afgerond. Zo zijn er verkeersremmende drempels aangelegd en heeft de weg aan één zijde een middengeleider gekregen.

De drempels moeten de snelheid van passerende automobilisten verlagen. Ook zijn er aan beide kanten van de fietsoversteek nieuwe stopborden geplaatst. De maatregelen moeten zorgen voor meer veiligheid voor overstekende fietsers. Door de oude, onoverzichtelijke inrichting in combinatie met het feit dat veel automobilisten er te hard reden plus de toegenomen verkeersdrukte in de wijk, ging het er geregeld fout of bijna fout. Wat de oversteek voor automobilisten onoverzichtelijk en dus gevaarlijk maakte, was dat woningen het zicht op het verkeer ontnam. Reden voor buurtbewoners om ruim twee jaar geleden bij de gemeente aan de bel te trekken. 

De werkzaamheden waren eerder al ingepland en zouden afgelopen zomer uitgevoerd worden, maar dat proces liep volgens de gemeente vertraging op door extra voorbereidingstijd en door de coronacrisis. Buurtpreventie-initiatief Veilig Veller verwacht dat met de nieuwe inrichting de verkeerssituatie behoorlijk verbetert, zo gaf het platform eerder al aan. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie