Afbeelding
ANP Foto

Barnevelder krijgt werk- en celstraf voor aanranding vrouw

26 maart 2021 om 16:23 Rechtbank

BARNEVELD/ARNHEM (APA) Een 33-jarige Barnevelder, die in oktober 2019 een jonge vrouw aanrandde nabij het station en in april vorig jaar schennis pleegde in de trein, is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld. Hij moet honderd uur onbetaald werken en heeft een gevangenisstraf gekregen van 238 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk. 

De Barnevelder liep op de bewuste avond mee met de jonge vrouw, die net als hij op station Barneveld Centrum uit de trein was gestapt. Even verderop, bij de kerk in het centrum, pakte hij haar vast en betastte haar. 

Camerabeelden op het station en bij de kerk, DNA-sporen op de broek van het slachtoffer en gegevens van de OV-chipkaart van de man leidden uiteindelijk tot de dader. De 33-jarige ontkent dat hij het was, maar de rechtbank vindt dat er genoeg bewijs is. Dat geldt ook voor het plegen van schennis in de trein tussen Barneveld en Hoevelaken, een half jaar later.

BEHANDELEN De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van achttien maanden, waarvan acht voorwaardelijk. Maar omdat de Barnevelder de zorg heeft voor twee zieke en hulpbehoevende broertjes, koos de rechtbank voor een andere straf, waardoor hij nu niet de cel in hoeft. Het onvoorwaardelijke deel van de celstraf heeft de 33-jarige al in voorarrest uitgezeten. 

Wel moet de man zich onder toezicht stellen van de reclassering en zich laten behandelen voor zijn grensoverschrijdende gedrag. Ook moet hij nog eens 50 uur onbetaalde arbeid doen, een straf die hij eerder als waarschuwing kreeg opgelegd. Daarnaast legde de rechtbank de man een contactverbod op met het slachtoffer en moet hij haar bijna 3.500 euro schadevergoeding betalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie