De rechtbank in Arnhem
De rechtbank in Arnhem Rechtspraak.nl

Zeven maanden cel en rijverbod Kootwijkerbroekse na dodelijk ongeval

26 februari 2024 om 16:02 Rechtbank

KOOTWIJKERBROEK/ARNHEM De rechtbank in Arnhem heeft een 24-jarige Kootwijkerbroekse veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk onder invloed van alcohol in Terschuur. Ook raakt zij drie jaar haar rijbewijs kwijt.

De vrouw reed zondagavond 2 oktober 2022 op de Stoutenburgerweg in Terschuur met een auto van achteren tegen een 46-jarige fietser uit Barneveld. De man overleed de dag erna aan zijn verwondingen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van molen Den Olden Florus.

ALCOHOL De vrouw stapte volgens de rechtbank in haar auto, terwijl zij die middag meerdere cocktails en biertjes had gedronken. ,,Zij wist dat zij te veel alcohol op had om nog te mogen rijden. Naast dat zij in beschonken toestand ervoor koos toch te gaan rijden, raakte zij afgeleid door de radio. Daarbij paste ze haar snelheid niet aan en keek niet voor zich op de weg, waardoor ze achterop de fietser reed. Met fatale gevolgen.’’

VEILlGHEID Volgens de rechtbank gaat het om ,,zeer ernstige strafbare feiten, waarmee de vrouw niet alleen haar eigen veiligheid maar ook die van de overige verkeersdeelnemers in gevaar bracht’’. ,,De vrouw heeft onvoorzichtig en onoplettend gereden.’’

De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, en een rijverbod van vier jaar. De officier ging uit van ,,ernstige schuld’’, de rechtbank spreekt over ,,aanmerkelijke schuld’’. Daardoor komt de rechtbank tot een lagere straf dan was geëist.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie