‘Registratie schuldhulptraject moet beter’

vr 13 mei, 08:55 Politiek
.
Afbeelding

BARNEVELD De registratie van de uitkomsten van schuldhulptrajecten in Barneveld moet beter. Dat erkende wethouder André van de Burgwal woensdagavond tijdens de vergadering van de commissie Samenleving over de evaluatie van de vroegsignalering van schulden. Deze registratie is volgens hem ,,het kind van de rekening’’ geworden van de beperkte gemeentelijke capaciteit.

De gemeente heeft vorig jaar niet consequent geregistreerd hoeveel contactpogingen daadwerkelijk hebben geleid tot een schuldhulpverleningstraject. Het geregistreerde contactbereik lag in Barneveld op 10 procent en daarmee onder het landelijke gemiddelde van 17,5 procent. ,,We moeten daaraan gaan werken, want als je goed registreert, kun je nog beter monitoren’’, a..

Afbeelding

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.