‘CAO ambtenaren geldt ook voor betaling aanbesteed werk’

vr 13 mei, 08:37 Politiek
Gerjan Crebolder
Afbeelding

BARNEVELD Ook bij ingekocht of aanbesteed werk betaalt de gemeente Barneveld minimaal 14 euro per uur. Dat antwoordde wethouder André van de Burgwal woensdagavond tijdens de vergadering van de commissie Samenleving op vragen van commissielid Henri Mulder (Pro’98).

Aanleiding voor de vragen van Mulder was een campagne van vakbond FNV om inkomens te verhogen tot een ‘reëel bestaansminimum’. De vakbond heeft zich ervoor sterk gemaakt dat in de Cao Gemeenten het minimumloon wordt verhoogd tot minimaal 14 euro per uur, maar deze verhoging geldt niet voor iedereen die voor de gemeente werkt. Mensen die indirect voor of via de gemeente werkzaam zijn door inhuur, aanbestedingen of de sociale werkvoorziening, kunnen volgens de FNV geen aanspraak..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.