PREMIUM ARTIKEL

Spraakmakend jongerendebat in Barneveld

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Foto: Gerwin van Luttikhuizen
25 feb 2022, 16:20
Het jongerendebat vond donderdagavond plaats in de foyer van het Schaffelaarheater
Het jongerendebat vond donderdagavond plaats in de foyer van het Schaffelaarheater
BARNEVELD

Uitgesproken standpunten met passie, veel enthousiasme en overtuiging neergezet: Zeven jonge Barneveldse politici kruisten donderdagavond de degens tijdens het jongerendebat in het Schaffelaartheater. Een keur aan onderwerpen die jongeren raken kwam aan bod: van het gemeentelijke ketenbeleid en de woningnood onder jongeren, tot de behoefte aan openbare sportfaciliteiten, de gevolgen van de lockdowns voor jongeren en het al dan niet ophangen van de regenboogvlag.

Het debat was georganiseerd door de Jongerenraad Barneveld. Debatleider Rowan van de Poll trapte de ‘livestream’ af door toe te lichten wat de reden van het debat is: ,,We willen dat jongeren een goede keuze kunnen maken in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart.’’ De Jongerenraad wil jongeren stimuleren na te denken over belangrijke zaken en zo politieke interesse aanwakkeren.

MOOIE VOORBEELDEN Burgemeester Jan Luteijn voorzag de debatavond vervolgens van een officieel tintje. Hij zei lang te hebben uitgekeken naar het debat, volgens hem een mooi middel om mensen te verleiden naar de stembus te gaan. ,,Ik hoop dat jonge mensen uiteindelijk ook de weg naar gemeenteraad weten te vinden, daar gaan we van..

Deel dit artikel via:









advertentie