‘Wijkplatforms hebben geen behoefte aan doorslaggevende stem’

za 12 mrt, 07:00 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Foto van 't Land
Judith van den Wildenberg.(Burger Initiatief) en Arjen Korevaar (Pro'98) in debat over de wijkplatforms. Jan Top (SGP) staat klaar om te interrumperen.
Judith van den Wildenberg.(Burger Initiatief) en Arjen Korevaar (Pro'98) in debat over de wijkplatforms. Jan Top (SGP) staat klaar om te interrumperen.

BARNEVELD Het is een stap te ver om de vrijwilligers van dorpsraden en wijkplatforms een doorslaggevende stem te geven bij belangrijke beslissingen over de directe leefomgeving. Daarover zijn lijsttrekkers Judith van den Wildenberg (Burger Initiatief) en Arjen Korevaar (Pro’98) het roerend met elkaar eens, zo bleek donderdagavond tijdens het verkiezingsdebat.

,,Al die belangenorganisaties en vertegenwoordigende organisaties zijn meer dan waardevol voor onze gemeente en die moeten we zeer in ere houden’’, stelde Van den Wildenberg in het debat met Korevaar. ,,Bewoners weten vaak ook veel beter wat er in de eigen wijk en woonomgeving speelt, dan de beleidsmakers en zij denken ook vaak ‘out of de box’ en komen daardoor met totaal andere op..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.