Verkiezingskoorts op het Van Lodenstein College in Barneveld

15 mrt, 10:25 Maatschappelijk Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Pauw Media
Afbeelding

BARNEVELD De verkiezingskoorts slaat deze dagen ook toe op het Van Lodenstein College (VLC) in Barneveld, waar ongeveer 250 leerlingen woensdag hun stem mogen uitbrengen op één van de zeven lijsttrekkers in Barneveld. Om dat zo officieel en bewust mogelijk te doen, houdt de middelbare school al enkele dagen een verkiezingsproject, in aanloop naar de verkiezingen. ,,Het is mooi om te zien hoe leerlingen zich verdiepen en met elkaar in debat gaan.’’

Dat zegt Johannes van der Poel, docent Mens & Maatschappij op het VLC en bedenker van het verkiezingsproject. ,,Het leek ons mooi om woensdag, op de dag dat de meeste volwassenen hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen, ook bij ons op school een stembureau in te richten. Geen..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.