SGP-lijsttrekker Jan Top.
SGP-lijsttrekker Jan Top. SGP Barneveld

SGP trapt verkiezingscampagne af met thema-avond landbouw

12 februari 2022 om 07:53 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

KOOTWIJKERBROEK/BARNEVELD De SGP in de gemeente Barneveld is vrijdagavond haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen gestart in Kootwijkerbroek met een thema-avond over de landbouwsector.

,,In de sector zijn veel zorgen. Toch kiest de SGP voor ‘Natuurlijk heeft de boer toekomst!’ Het thema straalt onverzettelijkheid uit en dat past bij Kootwijkerbroek’’, zei gastspreker en SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen. 

Zowel SGP-lijsttrekker Jan Top als Ruissen benadrukten hoe belangrijk het is om korte lijntjes te hebben binnen de partij, meldt SGP Barneveld in een persbericht. ,,Op plaatselijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau zet de SGP zich in voor de landbouwsector. Kandidaat-wethouder Bennie Wijnne benadrukte hoe belangrijk het is dat de gemeente bij de boer aan de keukentafel zit om te adviseren en de boer te steunen.’’ 

VERDIENMODEL ‘s Middags bezochten de SGP’ers een aantal boeren. ,,Boeren willen graag innoveren en verduurzamen. Er moet dan wel een goed verdienmodel zijn. De overheid kan innovatie veel beter faciliteren. De sector heeft hele goede middelen om aan reductie te doen van onder meer fijnstof en ammoniak. Veel politieke partijen zien landbouw als de stikstofveroorzakers. De SGP kijkt met trots naar de Nederlandse landbouw’’, schrijft de partij in het persbericht. 

WOLVEN Een stoppende boer moet perspectief bieden aan de blijvende of startende boer, zei schapenhouder Bart Kemp van actiegroep Agractie Nederland, die ook te gast was. ,,Zijn opmerking dat wolven afgeschoten moeten worden, kon rekenen op bijval van het publiek in de zaal’’, meldt de SGP. 

ZUINIG OP LANDBOUWGROND Lijsttrekker Top gaf aan dat de SGP zuinig wil zijn op landbouwgrond. ,,De komende jaren moeten er duizenden woningen gebouwd worden. De SGP wil, om agrarische grond te sparen, eerst kijken naar plaatsen binnen de bebouwde kom die heringericht kunnen worden. Op het terrein van Rijnvallei in Barneveld kunnen bijvoorbeeld zo’n duizend woningen worden gebouwd. Daarbij pleit Top voor hoogbouw om ruimte te sparen’’, aldus het persbericht. 

,,In het forumgesprek wat volgde benoemde Top dat hij nieuwbouw wil in alle kernen. Vooral Stroe ziet hij als potentieel groeigebied. De SGP wil er alles aan doen om betaalbare woningen te bouwen voor starters.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie