‘Nu geen discussie over afval scheiden’

28 jan, 09:34 Politiek
Wouter van Dijk
De aanbesteding voor het GFT-afval is fors hoger uitgevallen.
De aanbesteding voor het GFT-afval is fors hoger uitgevallen.

BARNEVELD Er komt op korte termijn geen nieuwe politieke discussie over de manier waarop de gemeente Barneveld haar afval verwerkt. De fractie van Burger Initiatief opperde dit, naar aanleiding van het feit dat de gemeente vanaf volgend jaar meer moet betalen voor de verwerking van bio-afval. Een Europese aanbesteding voor deze klus viel fors hoger uit dan de prijs waarvoor het werk sinds 2009 werd gedaan.

Commissielid Harry Klein Obbink (Burger Initiatief) zou graag zien dat Barneveld afstapt van de systematiek die de gemeente voor de afvalverwerking hanteert, met vier kliko’s voor elk huishouden. ,,Volgens ons komt het in het land steeds meer voor dat afval achteraf wordt gescheiden. Dat wordt ook steeds goedkoper. Staat het..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.