Geen inhoudelijke fusieafspraken voor de zomer

23 juni 2021 om 11:22 Politiek Wouter van Dijk
Afbeelding

BARNEVELD/SCHERPENZEEL Het is de colleges van Barneveld en Scherpenzeel begin juni niet gelukt om gezamenlijk tot inhoudelijke afspraken te komen over voor Scherpenzeel belangrijke thema’s als zeggenschap en dienstverlening. Die afspraken zouden vervolgens nog vóór de zomer door beide gemeenteraden goedgekeurd moeten worden. Inmiddels is gebleken dat dit niet gaat gebeuren. Dinsdagavond werd wel duidelijk dat Barneveldse raadsleden graag op korte termijn hun collega’s in de buurgemeente zouden willen ontmoeten om kennis te maken. 

Gisteravond behandelde de Barneveldse raadscommissie Bestuur een plan van aanpak voor de vorming van de nieuwe ambtelijke organisatie. Begin juni, zo blijkt uit een gepubliceerd verslag van een collegeontmoeting, werd afgesproken dat er een ‘side letter’ aan dit plan van aanpak zou worden toegevoegd, met daarin inhoudelijke afspraken over onder ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.