‘Laat raad van nieuwe gemeente in Scherpenzeel vergaderen’

16 juni 2021 om 10:31 Politiek Foto Rinus van Denderen
Als het aan b. en w. in Scherpenzeel ligt, vergadert de raad van de nieuwe gemeente in Scherpenzeel.
Als het aan b. en w. in Scherpenzeel ligt, vergadert de raad van de nieuwe gemeente in Scherpenzeel.

BARNEVELD/SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel stelt stevige eisen aan een eventuele herindeling met Barneveld. Het college van b. en w. wil onder meer dat de gemeenteraad en de griffie van de nieuwe gemeente na de fusiedatum van 1 januari in Scherpenzeel zetelt en ook de harde garantie dat de inwoners formele zeggenschap behouden in de vorm van een bestuurscommissie met concrete mandaten.

Hoewel Scherpenzeel blijft inzetten op zelfstandigheid, bereidt het college tegelijk de fusie voor met Barneveld. Provinciale Staten, Binnenlandse Zaken en de Tweede en Eerste Kamer moeten zich nog over buigen over het (gedwongen) fusievoorstel van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland. Maar gezien de korte voorbereidingstijd gaan..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.