Afbeelding
Foto Unsplash

Zonnepanelen monteren op daken in Barneveld

17 november 2023 om 16:26 Partnercontent

Zonnepanelen laat je plaatsen op het dak van je woning door ervaren specialisten. Bij Atlas Power kun je rekenen op deskundig advies over zonnepanelen, zodat je altijd de juiste soort uitkiest en bovendien over een geschikt aantal zonnepanelen beschikt. Zo haal je het meeste rendement uit je investering en profiteer je van duidelijke voordelen. Ervaren installateurs monteren zonnepanelen voor jou op je woning, aan die kant van het dak waar de zon het vaakst en felst schijnt. Met zonnepanelen zorg je voor een oplossing voor stijgende energiekosten en wek je zelf energie op dat direct kan worden gebruikt voor het opladen van apparaten en het verkrijgen van verlichting in je woning. Met diverse aantrekkelijke regelingen zijn zonnepanelen betaalbaar en krijg je er op zowel de korte als langere termijn veel voor terug.

Salderingsregeling op energiekosten

Om duurzaam wonen te motiveren, heeft de overheid een salderingsregeling bedacht. Deze regeling maakt het mogelijk voor huishoudens en bedrijven om zelfgeproduceerde energie terug te leveren aan het energienetwerk. In zomermaanden zul je namelijk meer energie opwekken dan je zelf gebruikt en wordt dit als een tegoed neergezet. In wintermaanden waarin de zon minder fel schijnt en dus minder energie oplevert, wordt dit tegoed ingezet als energie dat je vanuit de energieleverancier ontvangt. De maanden worden als het ware tegen elkaar weggestreept op de uiteindelijke jaarrekening, zodat je enkel nog betaalt voor wat je aan energie extra nodig hebt gehad. Op deze manier bespaar je op energiekosten en haal je de investering er binnen enkele jaren uit. Daarna heb je enkel voordeel op de aanschaf van zonnepanelen, doordat je deels zelf energie aanlevert en bewaart voor donkere wintermaanden.

Terugverdientijd op zonnepanelen

Ondanks dat de aanschaf van zonnepanelen duur lijken, zul je deze kosten er binnen enkele jaren uit kunnen halen. Doordat je bespaart op energiekosten en hiervoor deels terug levert aan de energieleverancier, verdien je de investering er op een gegeven moment weer terug. Het plaatsen van zonnepanelen levert dus veel op, zowel aan energie als kostenbesparing. Zonnepanelen in Barneveld en omgeving worden professioneel gelegd op daken van woningen of bedrijfspanden om deze te voorzien van zelfgeproduceerde energie. Binnen een periode van doorgaans 7 jaar heb je de kosten van de investering terugverdiend en profiteer je van verlaagde kosten op energie. Zeker in een tijd waarin juist deze kosten steeds hoger worden, kunnen zonnepanelen een verstandige oplossing bieden.

Ophogen van waarde woning

Door het plaatsen van zonnepanelen verlaag je niet enkel de energierekening, maar verhoog je daarnaast ook de waarde op je woning. Je investeert immers in duurzaamheid en besparing op gebruik van energielevering. Hierdoor wordt je woning gelijk een stuk duurzamer en dit verhoogt de waarde van de woning. Ook hierdoor kun je uiteindelijk meer geld verwachten in de toekomst, in geval je de woning zou verkopen. Het plaatsen van zonnepanelen is uiterst lucratief en levert een aantrekkelijk rendement op, zeker op de langere termijn. Het is dan ook zeker een overweging waard om te kiezen voor zonnepanelen.

advertentie
advertentie
advertentie